tiistai 2. syyskuuta 2014

Alavireinen suoritus

Viime viikonloppuna kisattiin tokon Pohjois-Hämeen kennelpiirin piirinmestaruudesta. Ei oltu missään joukkueessa (onneksi, olisi hävettänyt vielä enemmän!). Meille oli napsahtanut kisanumero 13 (pistäisikö kaiken sen piikkiin - epäonnen lukuhan se on..), mikä tarkoitti sitä, että oltiin EVL:n vikoja. Kehä pyöri kuitenkin melko reippaaseen tahtiin, kun tuomari ei suuren koiramäärän takia kommentoinut kehässä mitään. Eka paikkikset ja sitten yksilöliikkeet kahdessa osassa.

Ennen ekaa yksilökehää tein Valan kanssa istumaan jäämisen (meni hyvin) ja kaukoja (vähän huomautin vaihdoista --> paransi). Ennen kehää koira tuntuikin hyvältä, mutta sitten lähti alamäki. Toiseen kehään mennessäkin Vala oli ihan ok oloinen, mutta vire ei vaan kantanut kehään asti. Normaalisti Vala kerää autossa odottelusta vähän kierroksia, mutta eipä tällä kertaa tapahtunut edes sitä...

Liikkeet suoritusjärjestyksessä:

Paikkaistuminen: 9½. Kerran liikautti tassuja, tuomari oli aika tiukkana tässä.

Paikkamakuu: 8. Kaksi käskyä maahanmenoon, muuten hyvä makuu ja hyvin ylös.

(tauko)

Zeta: 0. Järjestyksenä istu - seiso - maahan. Seisoi istuminen, seiso ok, mutta pieni ennakointi seuruuseen mukaantulossa, istui maahanmenon. Että joo. Ei se treeneissä ole tuota maahanmenon istumista harrastanut, mutta jännästi nyt vaan tuli sama virhe kuin edellisessäkin kokeessa. 

Ohjattu: 8. Oikea. Ok merkki, ihan hyvin kapulalle, hyvin vaihtelevavauhtinen palautus (ravi, laukka, kävely).

Kaukot: 0. S-m -vaihto ei onnistunut, vaan Vala meni jääräpäisesti istumaan. Tekniikka ok, mutta korvat hukassa.

Seuraaminen: 7. Saatiin pakettia kursittua kokoon, vaikka alla olikin jo kaksi tyhmää nollaa ja ohjaajan mieliala alkoi olla maassa. Ei seuraaminen vieläkään valmis ole, mutta kivasti on taas menty eteenpäin. Juoksuosuudessa Vala jätätti, joten annoin surutta muutamia lisäkäskyjä (mitä väliä, kun oli nuo nollat tosiaan alla jo), joista tuomari ainakin yhden kuuli, eli siitä on jo tullut pistevähennystä.

(tauko)

Metallihyppy: 9. Hidas palautus

Tunnari: 9½. Nuuhki ja varmisteli aika kauan, mutta toimi silti ihan tehokkaasti ja hosumatta. Oli aika varman oloinen ja palauttikin jopa kohtuullista vauhtia. Tämä oli hyvä!

Luoksetulo: 6. Kaksi tänne-käskyä ekaan lähtöön, todella h-i-d-a-s vauhti läpi suorituksen.

Ruutu: 5 Ok merkki. Lähti merkiltä oikeaa suuntaan, mutta kaarsi sitten jostain syystä keskelle kenttää (kauemmas minusta) ja pysähtyi hetken päästä ihmettelemään, että eihän täällä mitään ole. Uudella käskyllä ruutuun, hidas seiso, kaksi käskyä maahan. Tuli todella hitaasti mukaan seuruuseen, minä ehdin kävellä jo ihan aloitusmerkille asti ennen kuin koira sai minut kiinni. Ja pakko oli kerran vilkaista olan yli, että tuleekohan se ollenkaan sieltä.

Yhteensä 189 pistettä, ei tulosta. Eli ensimmäinen nolla ikinä Valan kanssa. 

Fiilis oli tosi huono. Treenit on menneet hyvin, mutta en vaan saa sitä osaamista näkymään kokeessa. Todella raivostuttavaa!

En osannut edes tehdä maanantain treeneihin (oltiin samalla kentällä kuin, missä koe oli) mitään suunnitelmaa, kun punainen lanka oli ihan hukassa ja mielessä oli vain hirveä ketutus. Otin kuitenkin tyhjän paperin nenän eteen ennen treenejä, ja otsikoin sen "Mikä meni pieleen?". Löytyihän niitä ajatuksia. Luokittelin virheet kahteen luokkaan: vire/mielentila ja tekniikka. Ensimmäiseen lokeroon meni tosi paljon asiaa, toiseen kolme juttua, joista niistäkin osittain on syyttäminen virettä. Kyllähän Vala osaa, osaa jopa ehkä liian hyvin, että homma on sille tylsää ja yhdentekevää.

Mietin hetken aikaa, että en kehtaa mennä ilmoittautumiini tuleviin kisoihin tämän jälkeen... mutta kyllä me mennään, treenaamaan. Jospa jostain löytyisi lisää potkua tekemiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti