torstai 11. syyskuuta 2014

Kokeissa

Tässäpä tiivistelmät parista kokeista.

Ekana kisattiin viikonloppuna Nuuskujen ja Tollereiden mestaruudesta. Mulle puhkesi edellisenä iltana ihan hirveä kurkkukipu, mutta kun olin lupautunut talkoilemaankin, niin lähdetiin silti kokeilemaan onnea kokeeseen. Tulipahan treenattua kipeänä kisaamistakin, ja selvisin omasta osuudestani ihan hyvin. Illalla nousi vielä kuumettakin sitten kaupan päälle.

Olin jo ennakkoon päättänyt, että kokeilen saada virettä nousemaan palkkaamalla reilusti. Jos tuomari huomattaisi, niin sitten lopettaisin / vähentäisin, mutta ei saanut mitään sanomista, vaikka hyppyytin koiraa minua vasten, yllytin riehumaan ja kehuin äänekkäästi liikeiden välit. Sopi tietty erinomaisen hyvin tähän väliin, kun sain tehdä mitä halusin kehässä. Vala tuntuikin vähän paremmalta, mutta ei kuitenkaan ollut lähimainkaan sitä, mitä haluaisin sen olevan, ja millaisella asenteella se joskus nuorempana on ollut kehässä. Neljä koiraa, me kisattii toisena.

Liikkeet suoritusjärjestyksessä:

Paikkaistuminen: 10. Palatessani nosti tassua, mutta tuomari ei ehkä huomannut tätä.

Paikkamakuu: 10.  Vähän hidas alas. Pystyi menemään ekalla käskyllä, eikä tuomarikaan tässä nipottanut meille nopeudesta tai sen puutteesta.

(tauko)

Seuraaminen: 7½. Vähän jätätystä, kontakti tippuili aika paljon. Skarppasi, kun huomautin kerran kevyesti (en usko, että tuomari kuuli, ei ainakaan sanonut mitään).

Ruutu: 6. Ruutu oikealla. Hidas merkki. Jostain syystä Vala lähti taas merkiltä etenemään etuviistoon, ts. kauemmasta minusta ja lähetyspaikasta. Pysäytin ja uudella käskyllä yritys kohti ruutua --> lähti eka edelleen väärään suuntaan, kunnes sitten itse korjasi ja löysi tiensä ruutuu. Löysä stoppi, tuli tosi eteen. Käskin kuitenkin maahan, ja siihenhän se lävähti (ekalla käskyllä, jes!!), tassut ihan etunauhalla. Lopun seuruu huono.

Tunnari: 8. Rivissä, oma kolmas oikealta. Vala aloitti keskeltä ihan oman vierestä, meni ensin vasemmalla, palasi riviä pitkin takaisin ja nappasi oman heti, kun osui kohdalle. Ihan huippuhyvin siis! Hidas sivulletulo, mistä pistevähennykset.

Luoksetulo: 7½. Hidas läpi suorituksen. Stoppi voisi olla tehokkaampi, varsinkin kun vauhtia oli noinkin vähän.

(tauko)

Zeta: 0. Seiso-maahan-istu. Arvaatteko mitä? Olen ehkä joskus aiemminkin kirjoittanut tämän: seiso ok, istui maahanmenon, seisoi istumisen. Joku tässä koetilanteessa nyt mättää, kun tämä liike ei onnistu, ei sitten millään. Tämän kehän jälkeen kävin heti tekemässä jäävät uudestaan, ja V pystyi tekemään ihan kaikki asennot.

Ohjattu: 7. Oikea kapula. Hidas merkki, hyvin kapulalle, hidas palautus, huono pa.

Kaukot: 6. Vala teki teknisesti aivan täydelliset asennonvaihdot!!! Hidashan se oli, kun selvästi mietti juttuja. Harmi vaan, että piti ottaa pistemenetykset siitä, että tarvittiin sekä alun jätössä kaksi käskyä maahanmenoon että lopun lopussa kaksi käskyä perusasentoon nousemiseen.

Metallihyppy: 7½. Hidas, huono pa lopussa.

Yhteensä 218 p. EVL3, sijoituksena 4/4. Yhtään ykköstä ei EVL:ssa tullut. Tuomarina Jari Salokanto.

Vala kävi tämän kokeen jälkeen hierojalla. Olihan se jumissa jonkin verran. Vasen lapa vähän, ja oikea takajalka enemmän. Selässäkin varmaan jotain, mutta Vala ei kauheasti suostunut näyttämään tuntemuksiaan päälle päin. Tyyppi vaan makasi tyytyväisenä silmät kiinni... (mikä on toki jees, varsinkin, kun Vala ei aina ole ihan ykkösenä tuolla tavoin rentoutumassa, kun pitää käsitellä).  Kehuja tuli taas hyvistä lihaksista, on kuulemma nartuksi hyvässä kuosissa. Moni Valaa käsitellyt on tätä sanonut. Kiva että on hyvärakenteinen koira ja lihaksetkin tulevat ja pysyvät kunnossa suhteellisen helpolla :)

Sitten oli viikolla iltakisat Tallilla. EVL:ssä viisi koirakkoa, meillä kisanumero 3. En uskaltanut täällä riehuttaa Valaa kehässä niin paljoa kuin edellisessä kokeessa, mutta ei oikeastaan tarvinnutkaan. Vala vastasi nyt tosi hyvin kehuihin (se on varmaan se Talli-vire, joka tuo tämän lisän "ilmaiseksi"), vaikka ei sillä muutoin olekaan liikkeissä sitä draivia, mitä voisi olla.

Liikkeet:

Paikkaistuminen: 10.

Paikkamakuu: 7½. Kaksoiskäsky ylösnousuun (Valan moka, se pudotti kontaktin voidakseen tuijottaa liikkuria), ja puolikkaan pisteen menetys pienen nuuskuttelun takia.

(tauko)

Metallihyppy: 9. Hidas palautus

Kaukot: 8. Ihan vähän tuli eteenpäin, viimeiseen vaihtoon (s-m) vaati kaksi käskyä, kun kääntyi juuri silloin katselemaan kehän laidalle odottamaan tullutta seuraavaa koirakkoa.

Ohjattu: 9. Vasen. Hidas sivu, alun palautusvauhti oli jopa ihan jees.

Tunnari: 8. Nyt piti taas jonkun aikaa varmistella kapuloilla, ja haistella kaikki useampaan kertaan läpi, vaikka oma olikin ihan selvä. Ja se palautus voisi aina olla parempi.

(tauko)

Ruutu: 0. Vala valui taas ihan ruudun etureunalle, lähimmän kartion taa. Käskin kuitenkin maahan, ja olihan se ihan hyvin siellä ruudussa. Lopun seuruu oli huono. En ehtinyt nähdä pisteitä kehässä, joten jälkeenpäin vähän ihmetytti tulostaulun näyttämä alhainen pistemäärä... ajattelin, että josko tuomari sitten kuitenkin tulkitsi, että se ei ollutkaan ruudussa. No ei se tuomari mikään puusilmä ollut, vaan sain hieman myöhemmin kuulla, että V oli näppäränä tyttönä noussut istumaan heti, kun olin tekemässä kävelyn ekaa käännöstä.

Zeta: 6½. Istu-seiso-maahan. Se istui kokeessa!!!! (ei ollut kauhean hyvä fiilis, kun ennen koetta tein lämppälenkillä pienen treenin, vahvistanpa istumista. Valahan ei silloin sitten istunut, ei millään, joten sitä hinkattii varmaan vartin verran siinä sitten.). Seiso ok, mutta maahanmenon se sitten myös istui. Seuruu olisi voinut olla parempaa, oli aika vaisua.

Luoksari: 6. Eka tänne-käsky kahteen kertaan. Se lisäksi hidasta ja vähän huonot pysähtymisetkin.

Seuraaminen: 8½. Hidas oli huonoimmalla kontaktilla, ja juoksussa tulee eniten jätätystä. Askelsiirtymät oli super! Ja hei, pitkästä aikaa aika kivat pisteetkin!

Yhteensä 222 pistettä, EVL3, sij. 3/5. (ei taaskaan ykkösiä evl:ssa). Tuomarina Ralf Björklund.

Ei koetta ilman nollaa näemmä. Ruudun virhe oli vähän yllättävä.. tässä olis ollut ainekset jopa ykköseen ilman ruudun mokaa. Jossittelija laski, että jos ruudusta olisi saatu esim. 8, ja sitten jos vaikka paikkamakuussa tai luoksetulossa olisi pärjätty normaalimäärällä käskyjä, niin se olisi ollut ykkönen. Jos ja jos. Zetakin ärsyttää vähän, mutta saatiin sentään siitä pisteitä. Ekan yksilösetin jälkeen oli aika hyvä fiilis, vaikka tokikin tiesin heti järjestyksen nähtyäni, että toinen osuus on meillä tosi paljon haastavampi. Silloin pelotti jopa, että mitenkähän käy, kun seuruu on vikana, mutta sehän meni yllättävän kivasti..

Jatkan nöyrin mielin harjoittelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti