Esittely

Koirat ja koiraharrastus ovat olleet tavalla tai toisella osa melkein koko elämääni. Ensimmäinen koira lapsuudenkotiini tuli ollessani kymmenvuotias, mutta jo sitä ennen olin ollut kovin kiinnostunut näistä nelijalkaisista ystävistä ja perehdyin aiheeseen ahkerasti kahlaten kirjaston koirakirjahyllyä läpi sekä muiden tuttujen koirien kanssa seurustellen. Lajitreenien alku oli melko kivinen ja jossakin vaiheessa muistan jopa vannoneeni, että toko se vasta tyhmä ja tylsä laji onkin, ja että ikinä enää en sitä jaksaisi harrastaa. Olinpa väärässä!

Olen päässyt ja ehtinyt tutustumaan kaikenlaisiin koiraharrastuslajeihin. Pääasiassa nykyisin omien koirien kanssa keskityn tokon, rally-tokon ja nomen treenaamiseen. Satunnaisesti puuhaillaan muutakin, mutta vapaa-aika on harmillisen rajallista. Lisäksi olen toiminut ja toimin eri yhdistyksissä muutamissa vastuupesteissä sekä kouluttajana (toko ja rally). Olen melkoinen kisajännittäjä ja lähestulkoon aina kisapäivinä mietin, että miksi ihmeessä olen saattanut itseni tähän tilanteeseen. Kuitenkin käytännössä aina kisojen jälkeen alan selata kalentereita lisää katsellen seuraavia koitoksia. Jollakin kierolla tavalla kilpaileminen ja kokeissa käyminen on kuitenkin melko mukavaa.

Olen suorittanut kasvattajan peruskurssin vuonna 2006 ja minulle on myönnetty kennelnimi Vafra (joka on latinaa ja tarkoittaa ovelaa). Kasvattajana toimiminen oli minulle pitkään haave, mutta sittemmin tämä on hieman hiipunut. Mitä enemmän tietoa on kertynyt, sitä enemmän pohdin, että onko minusta tuohon vastuurooliin ja uskallanko projektiin ryhtyä. Jos meille joskus pentueita tulee, niin ainakin asiaa on tarkkaan ja pitkään harkittu.

Asun perheeni kanssa Tampereella. Harvoin jaksan lähteä kovin kauaksi kisaamaan, joten useimmiten minuun ja koiriini voikin törmätä Pirkanmaan alueen kisoissa ja tapahtumissa. 

Jenni Mansikkala
jennivafra (a) gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti