maanantai 18. elokuuta 2014

Näyttökoe ja tulokset

Viime viikon keskiviikkona meillä oli Valan kanssa ohjelmassa näyttökoe TamSKin ensi kauden tokon valmennusryhmiin.

Näyttökokeessa oli pakollisina liikkeinä paikkamakuu, seuraaminen ja tasamaan nouto puukapulalla. Tämän lisäksi jokainen teki yhden vapaavalintaisen liikkeen. Otin riskin ja päätin tehdä tunnarin (hyppynouto olisi ollut "helppo nakki", mutta tuntui sitten vähän tylsältä varmistelulta). Oli taas aika jännä paikka, jotenkin tällaista näyttökoetta vaan jännitti ihan eri tavalla kuin tavallista koetta. Lisäksi yhden tuomarin sijaan nyt suoritusta oli arvioimassa kolme silmäparia.

Kokeesta sai lyhyen sanallisen arvion, tässä meidän:
+ Hyvä paikkamakuu. Koira tekee hyvää yhteistyötä ohjaajan kanssa ja tekeminen on teknisesti korrektia.
- Seuraamisessa kontakti putoilee ja hieman paikoin jätättää. Noudoissa palautukset hitaat. Saisi olla korkeavireisempi läpi suorituksen.
Kuulostaa ihan meidän suoritukseltamme. Vala oli hyvin kuulolla paikkamakuussa, ja kerrankin meni hyvin alas ja nousi ylös alussa/lopussa. Vähän vinoon se kyllä taisi nytkin mennä. Kokonaisfiilis kehässä oli ihan kiva ja me olimme siellä Valan kanssa yhdessä tekemässä hommia.

Seuraaminen on vielä kesken. Alku lähti hyvin, mutta heti aluksi oli pitkähkö suora osuus, jonka lopussa Vala jo ehti tipauttaa kerran kontaktin. Selvästi näki, että ei olla näin pitkiä ehditty vielä treenata. Tämä oli kuitenkin hyvä koetilanteen tsekkaus, pääsi kokeilemaan kunnolla, missä mennään. Treenikavereilta tuli hyvää palautetta, että eteenpäin tässä on menty. Noutoissa ei mitään yllättävää. Hidas mikä hidas. Treenattu on, mutta ei tarpeeksi. Enkä mä tiedä, saako sitä koskaan hirveän nopeaksi... Tunnarissa oli epävarmuutta. Kapulat olivat rivissä ja pakko oli pari kertaa haistella kaikki läpi, ennen kuin uskalsi ottaa oman.

Koetilanne tuntuu nykyisin aina vähän laskevan Valan virettä, mikä myös sitten osin näkyy juuri tuona seuruun jätättämisenä ja palautusten hitailuna. Ihan tyytyväinen olin meidän suoritukseemme, tehtiin sellainen setti, mikä on meidän tasoa nyt. Treeneissä menee yleensä paremmin, mutta koetilanne ja koetilanne.

Treenit jatkuvat ensi kaudella periaatteessa samassa ryhmässä kuin nytkin, eli 2. valkkuryhmässä (ryhmän nimi on nyt vähän eri). Muutama hyvä treenikaveri pääsi ykkösryhmään, mikä vähän harmittaa minua, sillä nyt joudun luopumaan heidän hyvästä viikottaisesta treeniseurasta ja -neuvoista. Toisaalta on hyvä, että pakka vähän sekoittuu. Tulee uusia treenikavereita, joiden myötä tulee toivottavasti uusia ajatuksia treeneihin. Siispä innolla tulevaa kohti, treenikausi vaihtuu syys-lokakuun vaihteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti