keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Treeniä, treeniä

Kirjoitin itselleni heti kokeen jälkeen treenivihkoon monta sivua tekstiä kokeesta, ja kävin siinä kaikki liikkeet läpi. Katselin samalla vielä videotakin, joten aika tarkkaan tuli liikkeitä analysoitua. Mietin ensin, että olisin voinut kirjoittaa kaiken tännekin näkyviin, mutta loppupeleissä tuntui liian henkilökohtaiselta avata suoritusta sillä tasolla ihan kaikkien silmien eteen... joten siksi blogissa on vain lyhyt versio koeselostuksesta.

Heti sunnuntaina treenaamassa nuorten koirien rinkiläisten kanssa ja maanantaina meillä oli sitten tavoitteellisten ryhmän tokot. Olin aika lähellä, että jättäisin maanantain treenit väliin, sillä oma fiilis oli ihan hukassa ja ajatukset päivällä selvinneissä huonoissa uutisissa (byrokratiaa koulu- ym. asioihin liittyen...). Olin kuitenkin jo aamulla tehnyt treenisuunnitelman, joten sen takia lähdettiin sitten hallille.

Molemmat treenit menivätkin tosi hyvin kaikin puolin, eli kannatti siis maanantainakin lähteä. Treenitilanteessa ei ole ollut juurikaan tietoa kokeessa ilmenneistä ongelmista - ei sinänsä yllättävää. Vala on tehnyt hyvin ruudun merkkejä (laitoin jopa lattiaan samanlaiset teippaukset kuin kokeessa oli, mutta niistä ollut häiriöksi treeneissä), ohjattu (vasen) sujui yhden huomautuksen jälkeen, tunnarissa on taas tehty vähän vaikeampia juttuja, seuraamiseen haettu skarppiutta (meille molemmille), luoksetulossa on treenattu käskyyn reagoimista ja läpijuoksuja. Lisäksi joka treenissä pyritään tekemään sivulletuloja, ja siten pikkuhiljaa pääsemään irti pomppaamisesta. Kaukoissa ainoastaan tuli vähän outo tilanne maanantain treenissä, kun Vala yhtäkkiä paineistui hirveästi liikkurista.

Pääasiassa näissä treeneissä on tehty kaikki liikkuroituna, sillä Vala tosiaan häiriintyy liikkurista selvästi - varsinkin epävarmemmassa tilanteessa. Ennenkin on toki tehty liikkuroituna, mutta nyt pyritään mahdollisuuksien mukaan hyödyntämään treenikavereiden apua tässä vieläkin enemmän. 

Tavoitteena seuraavaan kokeeseen meillä on tätä edellistä koetta vähempi jännittäminen ja suurempi rentous kehässä (rento, vapaa hengitys). Vala reagoi herkästi minuun, joten minun jännittämiseni näkyy heti koiran suorituksessa.

  
Tässä yhtenä päivänä lenkillä kameran muistikortille tallentui harvinaisen tuima ilme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti