perjantai 17. tammikuuta 2014

Dobo

Keskiviikkona meillä oli ohjelmassa dobo-kurssin ensimmäinen kerta. Olen kuullut tästä lajista varsin myönteisiä kommentteja, joten lähdin mielenkiinnolla kokeilemaan. Uskoakseni toko-koiran kropalle tällainen harjoittelu tekee ihan hyvää, sillä harjoittelussa joutuu käyttämään eri lihaksia tasapainoisemmin (toko on kuitenkin monesti vähän toispuoleista). Lisäksi tekee koira-ohjaaja suhteelle varmaan ihan hyvää tehdä ja treenata yhdessä jotakin, jossa ei ole oikeastaan mitään paineita "onnistumisesta" tai kilpailutavoitteiden saavuttamisesta. Sitäpaitsi minä ainakin tunnustan olevani tällä hetkellä sen verran huonossa lihaskunnossa, että kaikki treeni on minullekin hyväksi.

Ensimmäisellä kerralla ohjelmassa oli ihan helppoja harjoituksia sekä dobo-palloon tutustumista. Vala tarjosi nopeasti etutassujen nostamista pallon päälle, ja palkkailinkin sitä siitä runsaasti. Meillä oli kokeilussa kaksi eri kokoista palloa (65 ja 85 cm), ja isommalla pallolla Vala hetken päästä uskalsi nousta kokonaan makaamaan pallolle. Pienen tauon jälkeen kokeilimme uudestaan ja siinä vaiheessa Valalla selkeästi alkoi syttyä lamppu päässä. Lopulta se pystyikin hyvin tulemaan myös pienemmän pallon päälle, istumaan pallolla ja jopa huterasti seisomaan. Seisominen olikin hauska, sillä pyysin Valaa käskystä nousemaan seisomaan ja kovasti se yrittikin, mutta ihan ei vielä uskallus ja tasapaino antaneet myöten. Eiköhän se siitä nopeasti edisty.

Tunnin ohjelmassa oli tosiaan myös yhdessä koiran kanssa tehtäviä juttuja sekä myös pelkän ohjaajan tekemiä liikkeitä. Vala oli kovin innoissaan, ja kivaahan se oli, kun paljon tuli namia kaikesta. Minäkin löysin kadonneet vatsalihakseni uudestaan...

Aloitellaan nyt tällä kurssilla, ja mietitään sitten, josko sitä raaskisi hankkia oman pallon kotiin. Ekan kerran perusteella oli kyllä kivaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti