tiistai 14. tammikuuta 2014

Se osaa sittenkin?

Käytiin sunnuntaiaamuna Satun kanssa tokoilemassa. Vala teki ohjattua liikkuroituna, ja oli ihan super! Meni tosi hyvin vasemmalle kapulalle. Olin aika yllättynyt tästä muutoksesta, mutta toivotaan, että ongelma alkaisi olla selätetty nyt.

Eilen tavoitteellisten tokoissa tehtiin koemainen setti. Näin edellisenä yönä ihan järjettömän hirveän painajaisunen tulevasta tokokokeesta ("miten se kehtaa tuoda koiransa tänne, vaikka se ei ole sille onnistunut mitään opettamaan?"), joten nyt oli sit hyvä hetki tsekata, missä mennään kokonaisuuden kannalta. No, oli minulla tämä siis muutenkin mielessä, eli ihan treenisuunnitelman mukaan mentiin. 

Liikkeinä meillä oli seuraaminen, tunnari, ruutu, zeta ja luoksetulo. Seuraaminen oli alkuun vähän haahuilevaa, loppua kohti skarpimpi. Minä huomasin myös alkuun varmistelleeni koiran mukanatuloa, mutta puolivälissä tajusin luopua kyttäyksestä, eli olisiko siitä sitten johtunut.. Tunnarissa Vala haisteli pitkään, mutta toi oman nostelematta vääriä. Ruutu oli varsin hyvä. Zetassa järjestys oli istu, maahan, seiso. Istumisessa V jäi seisomaan, uudesta käskystä istumaan, muuten hyvin. Tästä tuli treenikavereilta hyvä huomautus, että kokeessa ei kannata varmistella olan yli kurkkimalla ja antamalla sitten tuplakäskyjä, jos huomaa koiran olevan väärin, vaan parempi on vaan antaa mennä ja luottaa (ja toivoa), että koira tekee oikein. Ja jos asento on väärä, niin sitten vaan jatketaan liikettä eteenpäin normaalisti silti. Luoksetulossa vauhti oli ehkä vähän hitaan puoleinen, mutta toisaalta Vala teki varsin hyvät stopit. Kokonaisuus oli tosi jees ja tuntui oikein hyvältä :)

Tänään aamulla pienen suunnitelman muutoksen jälkeen tehtiin pikatokot, ohjattu ja tunnari. Vala sai pyöriä mukana, kun kävin viemässä kartiot kentälle. Vein koiran kuitenkin näkösuojan taakse odottamaan, kun kävin viemässä kapulat. Sitten koira taas mukaan, ja aloituspaikkaan. Vala teki jälleen tosi hyvän vasemman noudon! Tämän jälkeen palkkasin vielä pari kertaa merkille menosta. Sitten se tunnari, tehtiin ohjatun merkin ja kapuloiden välissä. Vala haisteli taas tosi pitkään ja sahasi kapularivistöä pari kertaa edestakaisin, mutta oli kuitenkin rauhallisen oloinen eikä nostellut vääriä. Palautti lopulta oman - ja jopa ihan kohtalaisella vauhdilla. Tämän jälkeen V oli vähän kysyvän näköinen, kun pakkasin tavaroita kasaan, että ihanko tosiaan jo nyt lopetetaan. Jäipähän ainakin tosi hyvä into päälle tästä treenihetkestä!

Huomenna olisi tarkoituksena lähteä tutustumaan Doboilun maailmaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti