sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Nappulapohdiskeluja

Vala ehti jonkin aikaa syödä Brit Care Activity -nappuloita, jotka tuntuivat sopivan sen mahalle suhteellisen hyvin (sitä ennen Jahti & Vahti Energiaa, joka alkuun sopi, mutta ilmeisesti ruuan koostumuksen tms. muutoksen jälkeen laittoi mahan löysälle). Alkuun Brit Care maistui hyvin, mutta pari viimeisintä pussia Vala selkeästi nirsoili. Ei ollut mikään kiire syödä papanoita sellaisenaan. Satunnaisten "lisukkeiden" kanssa nappulat menivät alas.

Minä olen aina ollut vähän sitä mieltä, että jos ruoka ei kelpaa, niin sitten voi olla syömättäkin. Kyllä koira syö sitten, kun on oikeasti nälkä. Vala alkoi kuitenkin menettää vähän lihaksiaan, koska välillä meni viikkokin, että se söi arviolta vain puolet koko päivän ruuasta. Ajattelin, että ehkä tämä on vaan aikuisuuteen liittyviä juttuja. Pentuna Vala oli ihan mieletön ahmija ja sen pienen maailman tärkein esine oli ruokakippo ja tärkein asia ruoka. Nyt tärkeysjärjestys oli selkeästi mennyt uusiksi.

Ruoka-astia pohja alkoi kuitenkin jälleen häämöttää tuossa kuukausi sitten ja oli aika käydä ostamassa uusi pussi ruokaa. Hetki mietinnän jälkeen päätimme kokeilla jotain muuta nappulaa vaihtelun vuoksi. Lähimmässä Mustissa ja Mirrissä oli Taste of the Wild -ruokaa -50 % hintaan (ko. ruokamerkin myynti loppui käsittääkseni ketjussa), joten normaalisti suht kallista nappulaa sai nyt varsin kohtuulliseen hintaan. Otimme kokeeksi Wetlands with Roasted Fowl -pussin ajatellen, että tässä ei niin hirveästi menetä, vaikka tämäkään papana ei sitten maistuisikaan yhtään sen paremmin.

Avasin pussin kotona, ja nappula haisi oudolle. Ei huonolla tavalla, mutta vaan ihan erilaiselle, kuin koiran kuivaruoka yleensä haisee. Olimme samalla reissulla ostaneet Valalle pari savuluuta, joista toisen se sai heti kotiintultuamme (meillä oli silloin muutto menossa, ja ajatuksena oli tarjota V:lle omatoimista puuhastelua). Yleensä luut ovat aika herkkua, mutta tällä kertaa tapahtui pieni ihme, ja V jätti luun lojumaan matolle ja tuli kyttämään nappulasäkkiä. Vala veti maahansa alta aikayksiön tarjotut "koemaistiaiset" ja jäi kyttäämään lisää...

Nyt se on kuukauden verran syönyt tuota TotW -ruokaa, ja edelleen se kyttää ruokakuppia ja nappuoloita ja syö joka kerta kupin tyhjäksi. Sen kanssa voi treenata nappuloilla (kaukojumppaa :-) ). Tosin kuppia ei voi asettaa mihinkään työpöydälle tm. treenin ajaksi, koska Vala ei pysty silloin keskittymään yhtään mihinkään, paitsi kupin kyttäilyyn... Todella outoa! Tällainen se oli pentuaikana, ihan hassu palata takaisin tällaiseen!

Tiedä sitten, miten tässä käy jatkossa. Tuleeko tästäkin nappulasta kuitenkin lopulta ihan yhtä tylsä kuin edellisestäkin merkistä, kun tätä syö vielä vähän pidempään...aika näyttää. Koiran maha on myös toiminut ihan hyvin TotW-nappulaa syötyään, joten sen puolesta tämä sopii ainakin.

2 kommenttia:

  1. Mäkin ostin Gingalle tota Taste of the Wildia juurikin M&M:n alennuksesta. Sen valmistus on vaan kuulemma lopetettu, ja ilmeisesti siksi myynnissä noin isolla alella tuo viimeinen erä.

    Itse tykännyt ihan hirveästi (ja Ginga samoin) ja nyt täytyy taas etsiä uutta ruokaa. Tarkoituksena olisi valita kuitenkin TotW:n tyylinen ruoka, eli ei turhia aineita vaan niin puhdasta ruokaa kun nyt nappularuoka voi olla.

    VastaaPoista
  2. Mä kyllä ymmärsin niin, että vain M&M lopetti ko. ruuan myynnin. Ei kai vaan mennyt kaupaksi tarpeeksi hyvin (säkki, joka me ostettiin alesta oli esimerkiksi lokakuun parasta ennen -päiväyksellä).

    Zooplus ja Peten Koiratarvike näkyy ainakin vielä myyvän nappulaa Suomessa, ja molemmista saa ilmeisesti toimituskulutta.

    VastaaPoista