keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Ongelmien työstöä

Suunnitelmissa on nyt pitää loppuvuosi kisataukoa tokossa. Näinpä on siis hyvää aikaa (ainakin teoriassa...) puuttua erinäisiin ongelmakohtiin.

Kävimme viime viikonloppuna tokoilemassa taas Kati Selkämaan opastuksella. Valan treeni keskittyi kaukoihin ja lisäksi tehtiin pari tunnaria. Kaukoihin on tarkoitus opettaa kokonaan uusi maahanmeno-käsky s-m vaihtoon (ks. aiempi blogiteksti maahanmenoista) ja yrittää saada sen myötä parannettua Valan tekniikkaa. Muita vaihtoja treenataan jumppaamalla, apparin kanssa sekä "esteiden" avulla. Taitaa tulla aika pitkä projekti, sillä vaihtojen treenauksessa vaaditaan useita toistoja. M-s-m -vaihtoja on nyt jumppailtu muutamana aamuna ruokakupilla ja yleensä iltapäivällä/illallakin on lyhyesti jotakin vaihtoa treenattu.

Kuva: Tiina Palmu

Tunnarin Vala teki hyvin. Tunnarissa tosin saa nyt tehdä niitä reilusti vaikeita harjoituksia, jotta Vala joutuu oikeasti keskittymään haisteluun. Pelkkä helppojen koemaisten säännöllinen treenaus johtaa helposti koiran tylsistymiseen ja yli-itsevarmaan asenteeseen, jolloin taas esim. väärän kapulan poimimisen mahdollisuus kasvaa, kun koirasta tulee huolimaton.

Muutoin treenissä on sitten sekalaisesti kaikkia liikkeitä. Metallikapula ei todellakaan ole Valan lemppari.. treeneissä palautusvauhti alkaa jo olla ihan kiva, mutta kapulaan tarttuminen sen sijaan on ihan toivottoman hidasta. Paikkamakuun alku ja loppu ovat Valalle melkoinen koomailun paikka tällä hetkellä. V:n kanssa on nyt treenattu paljon evl-tyylistä kuuntelua, ja alkuun se reagoikin hyvin voimakkaasti muiden käskyihin. Tästä sitä on huomautettu, joten nyt V ei sitten oikein tahdo reagoida minunkaan käskyihin vaan jumittaa paikoillaan. Oletettavasti tämä on kuitenkin ohimenevä vaihe, joten jatkamme harjoituksia.

 Vissiin muutenkin olisi tuossa seuruun kävelyssä vähän hiottavaa, ettei tulisi harpottua noin hirveitä askelia...
Kuva: Katariina Laukkanen

Luoksarin stoppi pitäisi saada napakammaksi. Seuruussa Vala tuntuu edistävän ja poikittavan vähän, käännöksissä tiputtelee toisinaan kontaktia (ja välillä muutenkin). Minä en osaa kävellä käännöksiä kunnolla. Jääviä liikkeitä pitäisi treenata reilusti enemmän sekaisin (zeta). Merkkiä on alettu tehdä pitkästä aikaa (alkuvuodesta on viimeksi treenattu). Paikkamakuussa V saisi olla vähän skarpimpi, pitäisi puuttua pään pyörittelyyn ja silloin tällöin esiintyvään nuuskutteluun. Paikkaistuminen on ollut suht hyvä, mutta sitä pitää myös muistaa nyt treenata ihan yhtälailla. Ohjattuakaan ei olla tehty ties koska viimeksi, joten se pitäisi ottaa takaisin treeniohjelmaan.

 Vähän vähempikin vauhti riittäisi tunnariin lähtiessä...
Kuva: Katariina Laukkanen

Kaikenmoista siis. Minä olen kuitenkin aika innoissani, on oikeastaan kiva päästä tekemään nyt näitä kaikkia. Kesän koulutuksista on tullut hirveän paljon vinkkejä ja ajatuksia, miten työstää eri asioita. Lisääkin koulutuksia on nuorten koirien ringin tiimoilta suunnitteilla vielä tällekin vuodelle, toivottavasti päästää osallistumaan niihin. Lisäksi nyt syksyllä alkavat sitten nuo TamSK:in säännölliset treenit meille uuden treeniporukan kanssa.

Kuva: Katariina Laukkanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti