lauantai 6. heinäkuuta 2013

Osat kohdillaan

Blogia ei olekaan tullut päiviteltyä hetkeen. Eipä tässä tosin olekaan mitään ihmeellistä tapahtunut, normitreenailua vaan lähinnä.

Tänään kuitenkin käytiin taas kisailemassa tokoa. Kokeen piti olla Eteläpuistossa, mutta viime hetkellä edellisenä iltana tulikin tieto koepaikan vaihtumisesta TamSKin talliin. Talli on siinä mielessä mukavampi koepaikka, sillä siellä on vähemmän häiriöitä.. vaikka toisaalta ihan hyvin Vala toimi myös tuolla Eteläpuistossa, kun viikolla kävimme siellä treenailemassa. Tallilla vähän arvelutti alusta, jossa heitetty noutokapula yleensä pomppii ihan hirveästi. Erinomaiset mahdollisuudet siis tuhota hyppynoudon eteen tehty työ, jos kapula ajautuisi kovin vinoon esteestä.

Liikekohtaiset pisteet suoritusjärjestyksessä:

Paikalla makaaminen: 10. Tuomari ei kuullut, että jouduin käyttämään kaksoiskäskyjä. Liekö taustalla sitten se, että viime aikoina on tehty jonkin verran evl-tyyppistä paikkamakuun alkua ja loppua.

Tunnistusnouto: 9. Vähän hirvitti aloittaa yksilösuoritus tunnarilla, mutta Vala keskittyi hyvin. Omat polvet tahtoivat tutista jännityksestä liikkurin viedessä kapuloita. Onneksi jännitys kaikkosi tämän ensimmäisen liikkeen jälkeen, ja loppusuoritus menikin sitten kivasti. Tunnarikapulat olivat rivissä, oma oli toinen oikealta. Vala haisteli vain kolmea oikeimman puoleista kapulaa, mietti hetken ja palautti (vähän hitaasti) oman.

Liikkeestä istuminen: 10. Minun mielestä Vala reagoi liikkurin käskyyn ja ennakoi vähän, mutta ehdin toki itse siinä samalla sanoa myös käskyn, eli ihan ok. Tosin jatkossa pitää huomioida treeneissä.

Ruutu: 10. :)

Seuraaminen: 9. Olin päättänyt etukäteen, että seuraamisessa asenne on, että nyt mennään eikä varmistella yhtään mitään. Sehän toimi, Vala tuli oikein kivasti mukana. Jossain vasemmalle käännöksessä tuli pieni törmäys, ja askelsiirtymät on mulle itselle hirveän hankalia.

Hyppynouto: 10. Tätä on nyt viime aikoina treenailtu ahkerasti. Ongelmanahan on ollut se paluuhyppy ja esteen kiertäminen. Viikolla saatiin treeneissä ihan hyvin oivalluksia ja pikku hiljaa alkoi taas tuntua siltä, että Vala alkaa ymmärtää itse hakeutua esteelle. Hyvin meni nyt, ja oli ihan superfiilis, kun liike onnistui :)

Luoksetulo: 9. Ei olla kovin paljoa treenattu, ja sitä tasapainoa vauhdin ja pysähtymisten välillä yritetään jatkuvasti löytää. Tein aamulla lenkin yhteydessä pikatreenin, joka meni ok, joten sikäli luottavaisin mielin lähdettiin tekemään, ja hyvinhän tämä meni. Vähän vielä voisi olla napakammat pysähtymiset.

Kauko-ohjaus: 9½. Voi että, kun tämä on pirullinen liike. Valan kanssa tätä on hinkattu tosi paljon, ja tuntui välillä ihan toivottomaltakin, kun koira vaan eteni jatkuvasti. Viikon ajan ennen koetta treenattiin uudella tekniikalla, eli jokin "este" (kylppärin kuivauslastan varsi, harjanvarsi, hyppyesteen lauta...) koiran takajalkojen edessä. Sehän toimi!

Metallinouto: 10. Mun makuuni turhan hidas palautusvauhti, johon pitää siis kiinnittää jatkossa huomiota treeneissä.

Kokonaisvaikutus: 9. Tuomari totesi vain lyhyesti, että erittäin hyvä suoritus ja erittäin hyvä koira. Palkintojenjaossa kehui vielä, että erinomaisen hyvät kokonaispisteet.

Yhteensä siis 305 pistettä, joka oikeutti VOI1-tulokseen sekä kunniapalkintoon ja luokkavoittoon. Makea fiilis, tästä suorituksesta kelpaa nauttia :)

Yhtenä haaveena / tavoitteena on ollut saada kolmosella alkava pistemäärä kokoon, joten tämä etappi on nyt sitten saavutettu. Toivottavasti tosin tulevaisuudessakin päästään kiinni tällaisiin pisteisiin, ettei jää ihan ainoaksi kerraksi... :)

1 kommentti:

  1. Myöhäiset onnittelut! Löysin surffailemalla teidän blogiin ja piti lueskella ulkopuolisten tokokouluttajien koulutuksista pointteja. Itselläkin oli tollerin kanssa haaveena silloin tuo 300pisteen ylitys, mutta 293p taisi olla ennätys karsinnoissa. :D

    Tuossa uudemmissa tokokoulutuksissa oli yksi lyhyempi kirjoitus, jossa tunnaristakin. Siinä oli, että pitäisi kertoa koiralle jos ei tuo heti omaa huomauttamalla. Tai tarkoittaako, sitä että nostaa oman ja jatkaa etsintää? Meillä bc joskus tarkistaa kahdesti kapulat ja sitten tekee päätöksen.

    Tsemppiä VOI1:sten metsästykseen, niin helposti jokin nolla putkahtaa joukkoon! Kiva, että tollerikin on päässyt rinkiin. Varmasti mullekin vielä joskus tulee tolleri.

    VastaaPoista