sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Huono kisapäivä

Eilen illalla kisattiin Lempäälässä Pirkanmaan Sennenin järjestämässä yökokeessa. Yökoe kuulosti ilmoittautuessa hyvinkin kivalta idealta, varsinkin jos sattuisi olemaan yhtään lämpimämpi keli. No joo, lämpimyydestä ei ole kyllä koko viikkoon ollut tällää tietoakaan... Voi-luokka (10 koirakkoa) alkoi klo 21.

Meidän suoritus ei tosiaankaan mennyt tällä kertaa ihan niin kuin haaveissa oli. Koe alkoi paikkamakuulla, jonka jälkeen Vala alkoi kytätä vähän kehästä sivummalla odotellutta Johannesta. Liike meni hyvin, mutta en juurikaan uskaltanut kehua koiraa, koska pelkäsin sen singahtavan ulos kehästä saman tien. Tämän jälkeen päätin, että otan kehän lähelle mukaan namipalkan yksilösuorituksen ajaksi, josko Valan ajatukset saisi siirrettyä pois tutusta ihmisestä paikalla. Ajatukset tosiaan siirtyivät, jopa siinä määrin, että nyt V sitten kyttäsi sitä namikippoa täysillä. Eli yksilöliikkeiden välissäkään ei paljon koiralle kehuja jaettu, koska elukka oli valmis tulkitsemaan jokaisen sanan luvaksi lähteä palkalle. Virheitä, virheitä, virheitä...ei taas oikein mitään tietoa siitä viime kisoissa ollesta hyvästä kisafiiliksestä.

Liikkeet:

Paikkamakuu: 10. 

Ruutu: 0. Pysäytin Valan liian aikaisin, ja se jäi seisomaan ihan etureunalle, niin että maahanmenossa etutassut olivat sitten reunan yli. Ruma seuruu loppuun.

Seuruu: 9. Ok, välillä vähän kontaktin tiputtelua (kyttäys)

Luoksetulo: 7. Ensimmäinen stoppi meni pitkäksi, maahanmeno hyvä, sivulletulo olisi saanut olla tarkempi.

Hyppynouto: 10. 

Tunnari: 0. Vala ei ollut yhtään mukana. Sanoin normaalisti vihjesanan "tehdään tunnari", ja liikkurin käskystä ympäri kääntyessäni "odota". Kuluu ehkä kaksi sekuntia ja Vala kiertää takakautta sivulle istumaan. Käännytään yhdessä ympäri, ja vielä pieni toivo, että koira silti tajuaa, mikä liike on kyseessä. Käskystä Vala singahtaa liikkeelle ihan täysiä ja painaa kohti luoksarimerkkejä. Kutsun sitä nimeltä, se tulee takaisin, yritän lähettää uudestaan, se lähtee uudestaan kaahaamaan, törmää matkalla vahingossa tunnarikapuloihin ja nostelee niitä sattumanvaraisesti ennen kuin ehdin kutsua sen uudestaan pois.

Istuminen: 9,5. Siirsi etutassuja palatessani kohti koiraa (kääntyi perään).

Kaukot: 9. Liikkui, mutta mun mittapuulla varsin vähän.

Metallinouto: 9,5. Vähän hidas palautusvauhti.

Kokonaisvaikutus: 10. Tuomari tykkäsi silti kovasti, sanoi pitävänsä erittäin paljon vauhdikkaasta koirasta. Vähän vaan vielä kaivataan hienosäätöä suorituksiin.

Yhteensä 217,5 pistettäm VOI3-tulos ja hirveä pettymys ja harmitus. Yökin meni mulla osin tätä vatvoessa ja märehtiessä. Vasta aamulenkillä sain jotakuinkin nollattua tilanteen omassa mielessä (sen jälkeen kun Vala oli hipsutellut hyvin varovasti mun perässä ensimmäisen kolmanneksen lenkistä... tässä vaiheessa tajusin, että sehän oikeasti reagoi noin voimaakkasti mun ajatuksiini, vaikka omasta mielestäni käyttäydyin koiraa kohti normaalisti. Loppulenkki meni jo sitten paremmissa fiiliksissä). Nyt kun tuota pistelappua on katsonut ajatuksella, niin moni liike on kuitenkin mennyt ihan hurjan hyvin ja oikeasti, kaikesta kyttäilystä ja mokailusta (arvatkaa, kuinka paljon ketutti itse mokata heti ensimmäinen yksilöliike?) huolimatta kokonaisuudessaan paketti pysyi kuin pysyikin kasassa ja yhteistyö kehässä toimi tällaisessakin tilanteessa. Nyt jo siis parempi mieli, ja osaan arvostaa saatuja onnistumisia :)

Kokeessa ei kyllä kovin monella muullakaan menneet suoritukset ihan nappiin. Ihan kaikkia suorituksia en nähnyt, mutta tosi monella näytti olevan hankaluuksia ruudun kanssa. Mulle jäi fiilis, että koirien oli vaikea nähdä oransseja merkkikartioita (moni ajautui oikealle punaisille luoksarimerkeille). Valakin oli ruutuun lähtiessään selkeästi normaalia epävarmempi ja teki pienen banaanin, kunnes n. puolimatkassa se selkeästi fokusoitui vasta ruudun merkkitötsiin. Olisiko illan hämärä keli vaikuttanut näin? Lisäksi yritimme itse katsella ruudun suuntaan kehän takaa koiran tasolta, ja vähän näytti omiin silmiin siltä, että merkit osuivat samaan linjaa kehän ulkopuolella kasvavan vihreän heinikon kanssa. 

Yksi ainut koira kymmenestä sai ykköstuloksen (eikä tuomari ollut todellakaan mitenkään erityisen tiukka) ja kaksi koiraa sai kakkosen. Meidän sijoitus oli 4.

Nyt virheiden paikkailua, ja sitten taas jossain vaiheessa uusiin kisoihin. Saatiinkin jo kivasti sovittua heti tälle illalle treenit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti