tiistai 20. maaliskuuta 2012

Luoksari


Ääk, mikä ongelma tästä on tulossa! Oma moka: harjoittelun puute ja muuten vaan päämäärättömyys. Viime viikolla töissä kulutin erään päivän ruokatunnin ja kahvitauot lueskelemalla Svartbergien kirjasta (siis se Tavoittena täysi kymppi) juttua luoksarin rakentamisesta (ja vähän muustakin).


Tänään sitten treenattiin. Ihan vaan yksin, mutta päätin, ettei tehdä mitään muuta nyt (noh, paikkamakuu tehtiin). Tarkoituksena oikeasti koittaa saada itselle kuva siitä, missä mennään ja mitähän tälle asialle pitäisi tehdä. Tilanne: Vala ei pysähdy kovinkaan tehokkaasti, vaan himmailee vauhtia ja liikkuu käskyn jälkeen reilusti eteenpäin. Tavoite: Lukkojarrutus.


Tajusin, että olen palkannut Valaa tosi erilaisista suorituksista. Plaah. Koira tietää pysähtymiskäskyn, joten siltä pitää vaatia enemmän! Nopea ja napakka pysähdys = palkka. Palkkauksen suunta pitää myös pitää mielessä --> takapalkka. Tähän voisi myös aina mahdollisuuksien mukaan värvätä apparin heittämään lelua (minun heittotaitoni ei ihan riitä vähänkään pidemmillä matkoilla...). Jos pysähtyminen on hidas tms, niin ei tietenkään palkkaa, mutta koiralle tarjotaan treeneissä uusi mahdollisuus tehdä homma kunnolla.


Oh well. Nytpä minä nämä ongelmat huomaan, kun menin kisailmoja lähettämään. Tosin katotaan nyt, päästäänkö edes, kun tuo nyt näköjään panttaa niitä juoksuja...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti