keskiviikko 9. joulukuuta 2020

Syksyn kisat Karman kanssa

 Koska tämä blogin päivittäminen on hidasta, niin kannattaa ottaa seurantaan meidän instagram-tili, josta löytyy aina lyhyesti tuoreet kuulumiset!

Tässä nyt kuitenkin vihdoin tiivistelmä vuoden 2020 rally-kisoista. Kisakausi jäi koronaviruksen takia harmillisen lyhyeksi - ehdittiin koko vuonna kisata vain neljässä kilpailussa! Enpä osannut vuosi sitten aavistaakaan suunnitelmia tehdessäni, että tilanne voisi olla tämä.

Karman ensimmäinen mestariluokan kisa oli elokuussa 15.8. Kisatilanne oli outo, koska kilpailijat joutuivat odottelemaan ulkona ja halliin pääsi vasta ennen omaa vuoroa. Vaikka olikin tuttu paikka (oma kotihalli), niin varmaan pitkä kisatauko itsellä painoi (edellisen kerran olin kisannut viime vuoden joulukuussa). Jännitti ihan turhan paljon ja virheitä tuli. Tuloksen saaminen oli kuitenkin tämän kisan tavoite, ja sehän saatiin ihan kirkkaasi 81 pisteellä.

Seuraavaksi osallistuimme edellisistä kisoista kuukauden päästä syyskuun kisoihin 13.9. Ensimmäinen kyltti liikkeestä maahan kierrä koira tuotti hiukan päänvaivaa, kun Karma ei aluksi mennytkään maahan vai jäi seisomaan. Tämä on tylsä kisatilanteen ongelma, joka on toistunut useammin. Uusinnalla tehtävä onneksi onnistui. Lisäksi pari ykkösen virhettä mahtui radalle. Lopputulemana kuitenkin 95 p. ja ensimmäinen valionarvoon oikeuttava tulos.

Kisaaminen jatkui taas kuukauden tauon jälkeen lokakuussa 11.10. Itse olisin tältä radalta antanut vähän enemmän pistevähennyksiä, mutta tuomari näki meidän ratasuorituksen 98 pisteen arvoiseksi. Tämä oli Karman kolmas mestariluokan tulos ja siten se sai koulutustunnuksen RTK4. Kilpailu oli Pohjois-Hämeen kennelpiirin piirinmestaruuskilpailu. Meillä on kyllä järjettömän kovatasoiset koirakot tällä alueella. Karman 98 pisteen tuloksella sijoituttiin vasta seitsemänneksi! (ja arvosteluasteikko oli käytössä ihan koko skaalalata, useampi jäi ilman tulosta ja tuloksia oli aina 70 pisteestä 100 pisteeseen)

Vuoden 2020 viimeiset kisat olivat marraskuussa 19.11. Näistä kisoista on video alla. Edestä puolenvaihto sujui omituisesti, ja siitä napsahti -1 virhepiste. Maaliin tulimme siis tuloksella 99 p, mikä tarkoitti myös sitä, että Karmasta tuli neljällä mes-kisalla Suomen rally-tokovalio! Tässä kisassa meitä oli neljä koirakkoa samoilla pisteillä kilpailemassa palkintosijoista 2. - 5., ja kaikki me aikavertailuun joutuneet olimme treenikavereita. Hieno kuulua tähän treeniporukkaan! Vaan nytpä me vissiin aletaan treeneissäkin kellottamaan suoritusaikoja, että saadaan sekunteja nipistettyä ;) Karma ei yltänyt palkintosijoille, mutta saimme kuitenkin tuomarin palkinnon. 

Että sellainen kisavuosi sitten. Tämän vuoden tavoitteena meillä oli se RTK4-koulutustunnus ja valioituminen oli haaveissa sitten vuodelle 2021, mutta tämä kävikin nyt näin nopeasti. Ensi vuonna sitten kohti uusia haasteita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti