torstai 31. joulukuuta 2020

Vuosi 2020 ja vuoden 2021 suunnitelmia

 Monen muun tavoin on pakko todeta, että olipahan merkillinen vuosi. 


Vala

Vala oli ilmoitettuna muutamaan rallykisaan, mutta yhteenkään ei päästy osallistumaan (juoksut ja kisojen perumiset). Viimeksi olen siis kilpaillut Valan kanssa joulukuussa 2019, ja alkaa aika vahvasti näyttää siltä, että se kisa on ollut meidän viimeisemme. Valan etujalasta löytyi omituinen ihomuutos/patti, joka tutkittiin ja todettiin hyvänlaatuiseksi karvatuppi kasvaimeksi. Lisäksi Vala loukkasi autoon hypätessään varpaansa, ja se edelleen hiukan tietyissä tilanteissa varoo jalkaansa. Loppuvuodesta Vala kävi myös hammaslääkärissä, jossa siltä poistettiin hammaskivi ja yksi takahammas. Muutoin Vala on kuitenkin oikein hyväkuntoinen, pirteä ja iloinen veteraanikoira, joka tykkää ulkoilusta ja hajujen nuuskuttelusta. Mielellään se myös höntsää muiden koirien treeneissä mukana. Toivotaan hyvää terveyttä myös vuodelle 2021.


Karma

Karma pääsi vuoden aikana osallistumaan neljään rally-tokokilpailuun mestariluokassa, mikä on minulle ennätyksellisen vähän kisojen vuoden aikana. Tuloksellisesti nämä neljä kisaa kuitenkin riittivät täyttämään ihan kaikki unelmat, kun Karma napsi hyviä pisteitä ja sai ensin RTK4-koulutustunnuksen ja sitten vielä FI RTVA -tittelin. Karma steriloitiin kesällä pahojen valeraskausoireiden vuoksi (oireet ilmestyneet ja pahentuneet joka juoksulla pentujen syntymän jälkeen). Sterkan jälkeen Karma on ollut kaikkinensa pirteämpi koira.

Seuraavana vuonna haluaisin päästä osallistumaan Karman kanssa rallyn SM-kisoihin. Sitä ennen pitää saada vielä kasaan riittävät karsintatulokset, jotta edes voisimme olla oikeutettuja kisapaikkaan. Harmillisesti tammikuun kisat on jo peruttu, mutta jospa keväällä sitten saisi taas kisoja järjestää... Muutoinkin tietysti koitan haastaa itseäni ja pyritään tekemään mahdollisimman hyviä ja nopeita ratoja. Meillä on kiva treeniryhmä koossa TamSKin rallyvalkussa. Karman kanssa on kiva kisata ja olla yhdessä kehässä. Hiukan mielessä kutkuttelee myös ajatus tokon aktiivisemmasta treenaamisesta, mutta siinä nyt vähän ärsyttää veivaaminen sääntömuutoksen kanssa, että milloinkas ne muutokset sitten oikeasti tulevat voimaan.


Usva

Voi Usva, Usva... Tämän koiran kanssa ei pääse liian helpolla. Vuoden aikana on riittänyt kaikenlaisia tilanteinta arjessa. Lisäksi Usva kävi taippareissa kesällä, mutta harmillisesti se paineistui koetilanteesta niin paljon, että säikähti laukauksia. Harmitti ihan mielettömästi, koska en todellakaan olisi halunnut viedä koiraa tällaiseen tilanteeseen, jos olisin tiennyt sen reagoivan niin voimakkaasti. Treenit olivat kuitenkin sujuneet ihan hyvin, ja Usva on pystynyt tekemään kaikki tehtävät ongelmitta (myös niiden laukausten kanssa). En tiedä, mennäänkö koskaan yrittämään uudestaan, ehkä ei. 

Usva oli myös loppuvuonna ilmoitettu sekä tokon että rally-tokon alokasluokkiin, mutta molemmat kokeet peruttiin. Ilmoitin Usvan tammikuulle tokokokeeseen ja suunnittelin myös rallykisoja, mutta kas vain nekin peruttiin sitten kaikki. Että ehkä osallistutaan joihinkin kisoihin ensi vuonna, tai sitten ei... turhauttaa itseä ohjaajana ihan hirveästi tällainen jatkuva kisojen peruminen. Taipparifiaskon jälkeen epäilyttää myös hieman, miten Usva suhtautuu muihin kisatilanteisiin. Vaikka tokossa ja rallyssa ei sentään laukauksia tai muuta sellaista ole. Luustokuviin Usva on vihdoin menossa tammikuussa, joten toivotaan että sieltä ei ainakaan tulisi mitään ikäviä yllätyksiä. Ensi vuodelle toivoisin sekä Usvalle että ohjaajalle hyviä hermoja ja pitkää pinnaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti