torstai 12. marraskuuta 2020

Valan kuulumisia

Valan harrastusvuosi on mennyt hiljaiselon merkeissä. Satunnaisesti on kyllää treenailtu ja useampaan rallykisaan olin myös Valan ilmoittanut. Milloin mistäkin syystä osallistuminen peruttiin, jouduin itse perumaan (Valan juoksut) tai kisa peruttiin... Olin aiemmin vähän ajatellut, että vuosi saattaisi olla Valan viimeinen kisavuosi, mutta eipäs me nyt sitten edes päästy tänä vuonna kisaamaan kertaakaan! SNJ:n rallymestaruuskisa siirrettiin ensi kevääseen ja sinne meillä on periaatteessa ilmoittautuminen yhä voimassa, joten jospa sitten silloin päästäisiin vielä starttaamaan. 

Elokussa Vala satutti vasemman takajalkansa jalkansa autoon hypätessään. Ensin näytti, että ontuminen meni levolla ohi, mutta sitten Vala kuitenkin alkoi kieltäytyä korkeista hypyistä (se autoon hyppääminen esim.) tai hypyn jälkeen vinkaisi ja alkoi ontua uudestaan lyhytaikaisesti. Se ei myöskään kävellyt portaissa puhtaasti, vaikka tasamaalla liike oli hyvää. Käytiin Veterissä tutkimuksissa ja siellä eläinlääkärikin jo ehti pariin kertaa varmistaa minulta, että oletko nyt ihan varma, että koira ontuu ja onko se varmasti vasen takajalka, kun ei mitään selvää reaktiota tullut ja koira toki reippaasti tassutteli sisään tutkimushuoneeseen kaikkia neljää jalkaa tasapainoisesti käyttäen. Vaan löytyipäs vika sitten lopulta: sen vasemman takajalan nuljuluiden alueelta 4.varpaan taivutuksesta. Vala sai viikon kipulääkekuurin ja ohjeeksi lisää lepoa, alkuun hyvin kevyellä lenkkeilyllä ja pikkuhiljaa rasitusta lisäten (mutta kuitenkin välttäen äkillisiä kääntymisiä ja hyppyjä). Toistaiseksi näyttää nyt tämän vamman suhteen ihan hyvältä. Autoon Vala ei tykkää hypätä enää, mutta voi olla että sillä on nyt vaan muistissa näihin hyppyihin liittyneet kiputilanteet. 

Ensi viikolla Vala on menossa hammaskiven poistoon ja ajattelin, että otetaan samalla röntgen purukalustosta, että nähdää missä kunnossa se oikeasti on. Päällepäin sillä on myös aika paljon kulumaa monissa hampaissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti