lauantai 24. syyskuuta 2016

Hierontaa, ruokintaa, tulevaa...

Käytin muutama viikko sitten koirat uudella hierojalla. Karmalla oli kummatkin ranteet jäykkinä sekä selässä jumia, mutta nämä saatiin ihan hyvin hoidettua kuntoon. Valalla on selässä sitten vähän enemmänkin jumia. Valalla oli myös valeraskaus aluillaan ja se oli kerännyt kroppaansa jo kovin paljon nestettä. Nesteitä saatiin hoidon aikana liikkeelle ja kotiläksyksi meille tuli enemmän juomista, joten koirat ovat nyt sitten syöneet kuivanappulat vedessä turvotettuina. Lisäksi Vala on nyt valeraskauden aikana saanut c-vitamiinia sekä kummatkin koirat aloittivat myös b-vitamiinin kuurin (lihasten hyvinvointiin). 

Valalle olisi ollut hyväksi ottaa toinen hoitokerta jo parin viikon päähän edellisestä, mutta valeraskauden takia jouduttiin siirtämään pidemmälle. Ensi viikolla olisi sitten aika toiseen hierontaan. Onneksi ehditään vielä juuri ennen rallyn SM-kisoja, jotka ovat sitten viikon päästä lauantaina. Jalkojen lihakset Valalla olivat kuulemma ihan yllättävänkin hyvässä kunnossa, vaikka selässä on ongelmia.

Sain treenipaikat kummallekin koiralle tulevalle vuodelle (10/2016-9/2017) Tampereen seudun koirakerhon riveistä. Karma saa jatkaa 2-tokovalmennusryhmässä myös tulevan kauden. Valan kanssa puolestaan päästiin kuin päästiinkin rally-tokon valmennusryhmään. Rallyn ryhmäpaikka onkin sitten vähän jännää, kun laji on minulle kuitenkin yhä edelleen suhteellisen uusi. Tähän asti on menty aika puhtaasi tokopohjalta vaan, kisattu on ja treenattu tosi vähän. Huippukiva saada kuitenkin nyt treenipaikka tavoitteellisesta ryhmästä, koska seuraavaksi meidän täytyy Valan kanssa suunnata voi- ja mes-luokkia kohti ja niissä sitten on jo oikeasti opeteltavaa ja treenattavaa. Halua ja tahtoa olisi kuitenkin edetä lajissa. 

Ihana päästä myös nyt vuoden tauon jälkeen treenaamaan aktiivisesti Valan kanssa. Tosin tässäkin tapauksessa aktiivisesti saatanee Valan kohdalla tarkoittaa sitä, että isot treenit on ehkä vain sen yhden kerran viikossa ja kotona voidaan sitten puuhailla jotakin pientä. Ei liikaa treeniä, eikä liikaa paineita. Tavoitteena on nyt ennen kaikkea nauttia harrastamisesta.

Ilolla odotan tulevaa kautta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti