sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Vastaus blogihaasteeseen

Heidi heitti meitä Liebster blog award -haasteella ja kasalla kysymyksiä. Tässäpä siis vastauksia. Olen itse kuitenikin sen verran laiska, etten jaksa laittaa haastetta enää eteenpäin kenellekään.


1. Mitä pidät tärkeänä pentua hankittaessa?
 Pentueen vanhempien sukutauluja, pentujen ja pentueen lähisukulaisten terveystilannetta ja luonteita, pentueen lähisukulaisten koetuloksia sekä kasvattajan panostusta pentueen kasvattamiseen.
 
2. Onko sinulle tärkeää, että koirasi kasvattaja ajattelee asioista samalla tavalla?
On, kun on kyse isoista asioista. Eivätkä nykyisten koirieni kasvattajat olisikaan varmaan antaneet minulle kahta pentua heiltä, jos meillä olisi ollut kovin suuria näkemyseroja ;) Ja toisaalta taas minulle olisi kovin vierasta ottaa (nykyisen rotuista) koiraa esimerkiksi kasvattajalta, joka arvostaa tuloksista ykkösenä näyttelymeriitteejä...en usko, että saisin sellaiselta kasvattajalta toivomani laista harrastuskaveria.
 
3. Asia, minkä teet seuraavan koiran kanssa paremmin?
Kaikkien lajien "pohjatyöhön" voisi panostaa aina enemmän. Toisaalta uskon, että se vaatii itseltä tiettyä näppituntumaa, joka taas syntyy ajan myötä, mitä enemmän touhuaa koirien kanssa.  Huomaan koko ajan kehittyväni koirien kouluttajana, aina oppii uutta :) 
Toistaiseksi Karma on vielä niin kakara, etten osaa siitä vielä sanoa mitään erityistä yksittäistä asiaa, johon pitäisi ehkä osata panostaa seuraavan kanssa enemmän.
 
 
4. Mitä koulutusvirhettä tai kouluttamattomuutta kadut nykyisen koirasi kohdalla?
Valan kanssa olisi pitänyt treenata enemmän niin, että koira olisi aktiivisempi tekemään töitä ja tarjoamaan asioita. 

Karmasta puolestaan oli suunnitteilla enemmän nomekoira kuin tokokoira, mutta jotenkin huomaamattakin tässä  kävi nyt näin, että toko on noussut sillä ykköslajiksi, ja jopa niin, että K on tällä hetkellä ykköskisakoiranikin. Nomen treenaamattomuus harmittaa hieman.
 
5. Mikä on paras asia, mitä olet nykyisen koirasi kanssa onnistunut tekemään?
Tuloksellisesti Valan kanssa isoin saavutus on luonnollisesti TVA-arvo. Se on minun ensimmäinen harrastuskoirani, ja olen sen kanssa saavuttanut (ja jopa hyvissä ajoin, Valan ollessa 5,5-vuotias) tuloshaaveen, josta juuri ja juuri uskalsin haaveilla koiran ollessa pentu.
 
Karman kanssa paras fiilis on ehkä ollut taipumuskokeessa, jossa pikkukoira hoiteli homman todella tyylikkästi kotiin. Se oli oikeasti sellainen koe, josta jäi itselle olo, että minun ei tarvinnut muuta tehdä kuin viedä koira koepaikalle ja sitten antaa se tehdä työt.
 
6. Kuinka moneen paikkaan maksat jäsenmaksua koiraharrastuksen vuoksi?
Viiteen, luulisin näin pikaisella laskutoimituksella. Tai neljään, jos alueellinen noutajakoirayhdistys ja SNJ lasketaan samaksi (jäsenmaksu maksetaan yhdessä köntässä, vaikkakin se sitten tavallaan jakautuu kahtia). 
 
7. Aiotko kokeilla tai aloittaa jonkun uuden lajin ensi vuonna?
Ei sitä koskaa tiedä, mistä innostuu ;) NoseWork vaikuttaa mielenkiintoiselta, mutta kalenteri on kyllä jo kovin täysi kaikkea. 
 
8. Mihin olet tyytyväinen tämän vuodenkoiraharrasteissa?
On saavutettu ne tulostavoitteet, joita olin alkuvuodesta miettinyt. 
 
9. Seuraava hankinta minkä aiot ostaa koirallesi/harrastukseesi?
Karppa on huomenna menossa luustokuviin...
 
10. Mistä koirasi on saanut nimensä?
Molempien nimet on vaan itse keksitty / löydetty jostakin. Tarkoituksena on kummankin kohdalla ollut löytää omaan suuhun sopiva nimi, joka kuitenkin olisi sellainen, että jokaiselle vastaantulevalla koiralla ei ole samaa nimeä. 
 
11. Mitä toivot ensi vuodelta?
Toivon koirien (ja toki omankin) terveyden jatkuvan hyvänä, että saadaan jatkaa kaikkea harrastamista ja touhuamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti