sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Karman tokotuloksia

Nuorten koirien ringin valintatulokset tulivat alkuviikosta. Ilokseni meille Karman kanssa tarjottiin kahden vuoden paikka rinkiin, miten kivaa!!! Valintakirjeen mukana tuli myös pieni palaute näyttökokeen vastaanottajilta. Siinä kehuttiin erityisesti minun ohjaustyötäni sekä liikkeiden välejä. Tosi kivaa, koska minustakin liikkeiden välit menivät meillä todella kivasti ja sujuvasti, ja olin niihin itse tosi tyytyväinen.

Seuraamisesta tuli vähän noottia (väljyys, hitaas tempo jne.), mutta itse pistän ne aika paljolti omaan piikkiini. Minua jännitti ihan hirveästi, joten se tarttui koiraankin ja näkyi tosiaan epävarmuutena suorituksessa. Samoin huomauttamista tuli liikkeiden lopuista ja perusasennoista, ihan oikeutetusti. Karma tulee tällä hetkellä monissa liikkeissä tosi vauhdilla ja törmää silloin minuun. Näytössä meidän vapaavalintaisena liikkeenä oli estehyppy, jonka loppuosan K "unohti" suorittaa ts. oli tulossa sivulle, mutta hairahtuikin sitten tutkimaan nurmimaton valkoista viivaa tms. Näitä loppuja onkin jo ehditty kivasti harjoitella tuon näytön jälkeen. On tehty appareiden kanssa erilaisilla lelu- ja kartiohäiriöillä, ja on kyllä tuntunut toimivan hyvin.

Tänään startattiin sitten kotikisoissa AVO-luokassa. Minä olin (taas vaihteeksi) kipeä, hirveä kurkkukipu alkoi edellisenä päivänä. Ihan käsittämätöntä, miten voikin aina osua... Karman taippareiden aikaan olin kuumessa, samoin edellisessä tokostartissa, nyt näyttäisi toistaiseksi siltä, että saattaisin selvitä tästä kerrasta vähän lievemmillä oireilla, mutta silti. Joku Karman laki??

Avossa oli paikalla viisi koirakkoa eli just kivasti yhden paikkisryhmän verran. Me starttasimme ensimmäisenä, joka oli vaihteeksi aika kiva, eipähän tarvinnut odotella. Fiiliskin oli kiva koepaikalla, kotona minua oli jännittänyt aika paljon (samoin edellisenä päivänä), mutta hallilla löytyi kuitenkin sopiva rentous ja "treenimäinen" fiilis tekemiseen. Ensin tehtiin paikallaolo ja sitten jokainen vuorollaan kaikki yksilöliikkeet yhteen putkeen. 

Paikalla istuminen: 10. Jes! Tässä on ollut viimeisen kuukauden aikana aika paljon säätöä, kun jostakin syystä tai toisesta Karma on alkanut käymään kovin mielellään maate n. 20-30 sekuntia istuttuaan. 

Seuraaminen: 8. Karma jäi yhdessä kohtaa oudosti jälkeen ja tajusin yhtäkkiä koiran kadonneen rinnalta. Yhdellä ylimääräisellä käskyllä se kuitenkin tuli taas kivasti mukaan ja homma jatkui hyvin loppuun asti. Askeleissa peruutuksessa (2 askelta) se tuli vähän kyljittäin, mutta haki kuitenkin perusasentoon ihan hyvin.

Liikkeestä seisominen: 0. Istui. Ihan käsittämätöntä... istuminen on ollut meille niiiiiin vaikeata tässä viime aikoina, etten olisi kyllä ihan heti uskonut sen yhtäkkiä koetilanteessa tarjoavan sitä näin. Hassu pieni eläin.

Luoksetulo: 7,5. Olin itse vähällä mokata alun, kun olin jo lähdössä liikkeelle, kunnes tajusin, että liikkuri tosiaan sanoi "käsky", mikä siis varmaan tarkoittaakin sitä, että avo:ssa koira kuuluu jättää maahan... Olisihan se hyvä, että osaisi säännöt. Hupsista! En siis ehtinyt siinä vielä paikoiltani liikkua, mutta hetken epäröinti varmaan näkyi kuitenkin heti koiraan, eikä K mennyt ensimmäisellä käskyllä maahan. Lisäksi tuli törmäten sivulle lopussa.

Liikkeestä istuminen: 9. Jestas, se teki jo toisen liikkeestä istumisen onnistuneesti! :D

Ruutu: 0. Jäi vähän turhan eteen (mutta oli kyllä siis selvästi ruudussa, ei siinä mitään). Harmillisesti maahan-käsky ei sitten oikein prosessoitunut läpi pienen koiran aivoihin, vaan K seistä tönötti kovin tyytyväisenä siellä ruudussa. Meni se sitten varmaan viidennellä käskyllä ja reilulla varataloavulla maahankin. Tehtiin tästä vielä loppuun asti liikkuroituna, ja perusasentoonnousussa K esitti vielä jonkun näpsäkän takatassuilla seisomisen ennen kuin istui viereeni.

Nouto: 9,5. Nyt oli parasta pelissä! Nouto on ollut Karmalle tositositosi vaikea liike, tai siis sivulletulo kapulan kanssa. Treenattu on, mutta suoritusvarmuus on ollut vieläkin ihan hukassa. Mutta me onnistuttiin tässä!

Kaukot: 0. Ensin kaukojen istumaannousu oli K:lle kamalan hankala, kun välimatka kasvoi. No sitä on treenattu ja palkattu paljon, ja sitten pari vk ennen koetta havahduin siihen, että K ei osaakaan tehdä useampaa vaihtoa putkeen.. Vähän ehdittiin toki treenata, mutta enemmän tarvitaan vielä aikaa työstämiseen, että kokonaisuus tässä alkaa toimia. Tänään eka istumaannousu hyvin, mutta sitten ei meinannut enää mennä maahan ja kun lopulta meni, niin oltiin molemmat jo vähän uupuneita ja K:lla petti keskittyminen ja se päätti laukata istu-käskyllä minun luokseni. 

Estehyppy: 10.

Merkin kierto: 9. Tökkäsi merkkiä ja hidasteli sen luona vähän.

Kokonaisvaikutus: 9. Hyvä suoritus, pikkuisen vielä viilausta ja tarkkuutta liikkeisiin, niin sitten se on siinä.

Yht. 207,5 p., AVO3-tulos, sijoituksena 4/5. Tuomarina Jaana Tala (ja kehässä mukana myös tuomariharjoittelija Vesa Kallio). 

Karman kanssa oli kivaa olla kehässä, ja hyvin jaksettiin, vaikka tuo avoin luokka oli jo tosi pitkä setti tehdä yhteen putkeen. Karma on huippukiva kaveri, joka ei tänään ainakaan pahemmin ottanut nokkiinsa virheistä ja jatkettiin aina samalla hyvällä mielellä seuraavaan liikkeeseen. Kaikki tehtiin niin hyvin kuin osattiin, ja virheitä tuli melkolailla sellaisissa osioissa, jotka tiesin meille vielä aika haastaviksi. Liikkeiden alut ja fokusoinnit tehtäviin sujuivat hyvin.

1 kommentti:

  1. Jennii! Sinut on haastettu! Käyhän lukemassa blogissani terkuin Heidi ja pojat

    VastaaPoista