keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Karman ensimmäinen TOKO-koe

Päästiin kuin päästiinkin aloittamaan tokokoeura pikkukoiran kanssa 24.9. Minä olin taas flunssainen, mutta onneksi tauti helpotti koepäiväksi.

Koe oli TamSKin alo-avo iltakoe, joka venyi aika pitkäksi ja kenttä kävi jo pimeäksi. Meidän vuoro oli onneksi sen verran ajoissa (seitsemäntenä alo-luokassa), että ehdittiin vielä tehdä yksilösuoritus suht valoisaan aikaan. Yhteensä alo:ssa oli starttilistan mukaan 17 koiraa. Tuomarina Juha Kurtti.

Paikkamakuu: 7. Sählinkiä alasmenossa. Yksitellen käskytys ja siihen liittyvät odottelut ovat vielä Karmalle aika vaikeita

Seuraaminen: 10. <3

Liikk. maahanmeno: 8. Ennakoi pa:n.

Luoksetulo: 8. Lopussa jäi seisomaan / istui vasta vihjeestä

Noutoesineen pito: 10

Kaukot: 10

Estehyppy: 7. Karma teki hyvä hypyn, tuli sivulle ja juuri ennen kuin liikkuri ehti päättää liikettä se pinkaisi uudelleen liikkeelle kohti estettä. Mulla oli kerrankin reagointikyky tallella, joten nimellä kutsumalla ehdin estää koiraa hyppäämästä uudestaa ja sain kutsuttua sen takaisin sivulle. Mikälie ahaa-elämys tämäkin sitten oli koiralta...

Kokonaisvaikutus: 10.

yht. 172 p., ALO1

Minua jännitti ihan hirveästi mennä kehään uuden koiran kanssa. Karmalla oli edellisinä viikkoina ollut erityisiä vaikeuksia estehypyn (kiertää helposti) ja kaukojen (jumittaa maassa) kanssa, joten odotuksena oli, että näissä voi hyvinkin tulla nollaavat virheet kokeessa. Hyvin me kuitenkin selvittiin näistä. Kokonaisuus oli älyttömän kiva: me menimme kehään yhdessä, me teimme kehässä liikkeitä yhdessä, me siirryimme kehässä liikkeestä toiseen yhdessä ja me poistuimme kehästä yhdessä. Kaikkiaan suoritus meni siis todella sujuvasti ja liikevirheistä huolimatta olen aivan käsittämättömän tyytyväinen tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti