sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Loppukesän tokojuttuja

Blogihan laahaa jo niin jäljessä, ettei enää mitään rajaa... On vaan ollut niin paljon elämää ruudun ulkopuolella, että päivittäminen on jäänyt ;) 

Heinäkuussa osallistuin Valan kanssa yhtenä päivänä Riitan/Piian järjestämään puolalaisen Joanna Heweltin tokokoulutukseen. Lähdin mukaan jo ihan siitä mielenkiinnosta, että pääsee tutustumaan ihan uuteen kouluttajaan. Työstettiin Valan ekassa setissä kisaongelmaa ja koiran tylsistymistä samoihin tuttuihin evl-liikkeisiin. Ei tarvinnut paljoakaan laittaa pakkaa sekaisin, kun koiran ilme kirkastui ihan eri tavalla! Tehtiin siis liikkuroituna liikkeitä, jotka muodostuivat sekaisin sääntöjenmukaisten tokoliikkeiden osista. Pointtina on ajoittaa varsinkin tässä vaiheessa liikkeen loppu ja palkkaus siihen kohtaan, kun koiran ilme on halutunlainen. Ohjaajakin joutuu keskittymään tässä harjoituksessa ihan eritavoin kuuntelemaan liikkuria sekä pitää olla luotto treenikaverien mielikuvitukseen, että saa hyviä liikkeitä tehtyä. Joanna liikkuroi meitä itse, joten koulutuksessa extrajuttuna minulle tuli sitten vielä englanninkielinen liikkurointi... vähän lisäjännitystä! Toisessa setissä katsottiin noutojuttuja: huonoa palautusta ja metallia. Palautuksiin sain ihan hyvät ohjeet, jotka vahvistavat sitä, mitä on jo tehtykin. Tosin pakko myöntää nyt näin pari kk koulutuksen jälkeen, että hävettävän vähän olen siltikään jaksanut tätä työstää. Metalli on Valalle ällö jostain syystä. Uusissa säännöissähän ei evl:ssä enää metallia ole, joten sikäli sitä ei hirveästi tarvitse hinkata, mutta treenimielessä ja koulutuksellisesti kuitenkin ihan kiva työstää sitäkin.

Elokuun lopussa meillä oli TamSKin tokovalkkuryhmän kanssa Mika Jalosen pitämä koulutus. Jatkettiin vähän samaa aihetta, eli kuuntelemista, hereilläoloa, keskittymistä tehtävään. Hirmu hyviä juttuja! Lisäksi ihmeteltiin istumisen ongelmaa, jostain syystä V ei istu käskyllä seuraamisesta, vaikka kaikissa muissa tilanteissa istuminen käskystä onnistuu vaivattomasti. Katsotaan, päästäänkö tästä lukosta joskus eroon..

Heh.. nauratti kuvia katsoessa, kun kaikissa seuruukuvissa ilme on ohjaajalla hyvin totinen...

Elokuussa oli myös näyttökoe TamSKin ensi kauden tokovalkkuryhmiin. Hain tulevalle kaudelle molemmilla koirilla. Päätös laittoin omia ajatuksia sitten vähän päälaelleen, sillä ryhmään valittiinkin ensisijaisesti vain Karma. Pakko myöntää, että tämä on nyt väkisin laimentanut treeni-intoa Valan kanssa, kun ei periaatteessa olekaan nyt ollenkaan treenipaikkaa sen kanssa talvikaudelle... tylsyys. Kivaa tietysti, että Karmassa nähtiin potentiaalia noinkin paljon, että se nousi Valan ohi valinnoissa. 5-kerran rally-toko -kurssille ilmoittauduin Valan kanssa, mennään nyt ainakin ihmettelemään sinne.

Karman piti aloittaa viime viikolla tokon kisaura, mutta sillehän tulikin jo taas juoksut. Edellisistä oli aika lyhyt väli, enkä kyllä ihan vielä ollut odottanut näitä alkavaksi.

Vedin Pirkan Nuuskuille nyt syyskuussa yhden tokokurssin, joka meni oikein kivasti. On se jännä, kun taas ei olisi oikein millään huvittanut ottaa kurssia eikä kouluttaa ollenkaan, mutta oli se sitten vaan käytännössä kuitenkin kivaa. Ja nyt oli hirmu kiva ja pieni ryhmäkin. Vajaa parin viikon päästä alkaa sitten syksyn toinen koulutusosuus, kun TamSKin tokokurssi alkaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti