sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Pentukurssin vikat kerrat

Karman pentukurssi loppui tällä viikolla. Kahdella viimeisellä kerralla treenailtiin riistan kanssa.

Edellisellä kerralla Karma teki perusnoutoa ja kantamista yhdellä variksella. Karma oli kerännyt ihan hirveän määrän kierroksia odotellessaan omaa vuoroaan (ryhmän viimeisenä) autossa. Jotenkin ajattelin, että kotona tehty lenkki riittäisi, mutta virtaa olisi pitänyt saada purettua enemmän. Karma odotteli tosi nätisti autossa, joten sekin vähän hämäsi viretilan arvioinnissa. Treenissä liika virta näkyi lievänä keskittymiskyvyn puutteena, kun oli vaan pakko mennä lujaa ja jalat veivät pentua joka suuntaan, eivätkä ajatukset ehtineet yhtään mukaan. Karma oli kuitenkin tosi vahvasti riistan perään ja otti variksen spontaanisti.  Harmillisesti se tosin myös yhdessä palautuksessa ravisteli vaakkua...lopetti kyllä heti, kun kielsin (ja mä sain jopa kouluttajalta kehuja nopeasta ja oikea-aikaisesta huomauttamisesta!) ja palautti sitten nätisti mulle. 

Viimeisellä kerralla otin Karman hyvissä ajoin autosta (se  on siis juoksujensa takia joutunut olemaan autossa, että ei häiritsisi ryhmän poikakoiria) ja lähdin sen kanssa kävelemään kauemmas metsään. Karma pääsi vähän juoksemaan, että sai pöljäkierroksia purettua. Lisäksi tein sille nameilla lähihakuharjoituksen, että tuli tehtyä myös vähän aivotyötä. 

Tämä selvästi auttoi, ja Karma oli aika kivassa mielentilassa, kun vihdoin tuli meidän vuoromme treenata vaakuilla. Alkuun perusnouto, jossa kouluttaja vei variksen n. 10 m päähän. Vähän tahtoi juoksumoodi puskea päälle, joten vaakun löytäminen kesti hetken. Ylösotto oli hyvä, mutta taas piti matkalla ravistaa. Murahdin tästä, minkä jälkeen vaakun käsittely oli taas nätimpää. Tehtiin vielä asian vahvistamiseksi ylösotto-/palautustehtävä, että sain Karman tuomaan vaakun heti suoraan minulle. Tämän jälkeen tehtii  kolmen vaakun pieni hakuruutu. Katsottiin, kun kouluttaja lähti viemään vaakkuja, mutta poistuttiin sitten kauemmaksi, niin että Karma ei enää nähnyt varsinaista vientiä eikä riistojen paikkoja. Karma teki kivasti ja innokkasti  töitä. Viimeinen vaakku oli vähän haastavasti puunrungon toisella puolella, mutta sekin löytyi pienellä avustuksella, kun kouluttaja vaivihkaa näytti mallia, että tästä rungosta voi muuten mennä yli. 

Ravistelun kanssa pitää olla tarkkana, että siitä pääsisi eroon. Riista itsessään nostaa Karmalla kierroksia sen verran, että se sitten purkautuu tällaisena. Tykkään kuitenkin hirveästi, että Karmaa voi tästä asiasta huomauttaa ilman, että se vaikuttaisi sen haluun ottaa ja kantaa riistaa. Vähän kun keskittymiskykyä tulee lisää, niin siitä saattaa tulla ihan pätevä pikkukoira :)

Nyt ollaan oltu taas viikonloppua viettämässä mökillä. Vala on ollut Johanneksen mukana hirvimetsällä (hoitaa vastuullista virkaa ja tarjoutuu tulilla syömään kaikki eväät, mitä joku ei itse ehkä jaksa...), Karma taas mun kanssamökillä. Käytiin eilen keräämässä suppiksia. Pääasiassa Karma pyörii lähistöllä, mutta kyllä pari kertaa tuli tilanne, että koiraa ei yhtäkkiä näkynytkään missään. Kyllä se sieltä sitten pienen huhuilun jälkeen taas ilmestyi ja tuli moikkaamaan. Samaten mökillä ollessa se viihtyy välillä pitkiäkin aikoja yksin ulkona. Tänään treenailtiin vähän pillipysäytyksiä ja paikallaoloa (=heitetyn damin perään ei saa lähteä ilman lupaa). Hakua on nyt tehty viime aikoina aika paljon, että ajattelin jättää sen nyt hetkeksi hautumaan ja treenailla kaikkea muuta. Mulla on tosin ollut (ja on vielä jpnkun aikaa) aika ja energia aika tiukilla, kun töissä on joutunut tekemään pitkiä päiviä ja muutenkin tilanne on vähän stressaava. Toisaalta koiraharrastus on todella hyvää vastapainoa, kun treeneissä saa keskittyä vain siihen tilanteeseen ja tekemiseen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti