sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Päivän tokokoe

Tänään kisattiin taas kotihallissa. Olin ilmoittautunut kokeeseen ajatuksella "löysähkö tuomari eikä siellä varmaan ole paljoa koiriakaan evl:ssa kun on kaikkien luokkien koe". Koekutsun myötä nämä ajatukset lensivät suoraan romukoppaan... tuomari vaihtui Pirkko Bellaouihin (en ole aiemmin ollut, mutta katselin tuloksia, ja päättelin ettei ole ainakaan mikään löysä tuomari kyseessä) ja evl:aankin oli ilmoittautunut yhdeksän koirakkoa. Lopulta kokeeseen osallistui seitsemän koirakkoa. Luokka sujui aika mukavasti ja sopivan vauhdikkaasti. Meille osui starttinumero yksi, mikä oikeastaan ei nyt ollut edes yhtään pöllömpi vaihteen vuoksi (vaikka olenkin yleisesti sitä mieltä, että 3. on optimaalisin, kun siinä ehtisi hyvin katsoa ekan koiran suorituksen ja siitä liikkeiden suorituspaikat yms. ja sitten tokan koiran aikana valmistautua omaan kehään menoon).

Liikkeet:

Zeta: 8 (seiso-maahan-istu). Tsekkasin kotona koemuistiinpanoista - ja todellakin Vala teki ensimmäistä kertaa oikeassa koetilanteessa kaikki asennot oikein!!! Melkein olisi bileiden paikka :) Seuruu sitten oli aika huonoa.

Tunnari: 8½. Olisi voinut olla 0, mutta Vala näppärästi kääntyi kapuloille saapuessaan niin, että tuomari ei nähnyt, kuinka V nosti ensimmäistä kapulaa, jonka kohdalle osui. Joskus käy tuuri :P Ei ole pitkään aikaan käynyt tällaista, joten oli ehkä enemmän työtapaturma... muuten sitten vähän sahailua, hitaahko palautus ja taisi olla vino pa.

Metalli: 9. No se palautushan se.

Ohjattu: 8½ (vasen). Vähän hidas merkki, hitaahko palautus, ja vino pa (?).

(tauko)

Ruutu: 8½. Tuomarin mukaan olisi saanut ruudussa reagoida napakammin käskyihin, mikä oli mun mielestä vähän outo kommentti, koska Vala teki nyt aika hyvin. Lopun seuruu oli huono, samoin pa.

Luoksari: 7½, Teki yllättävän hyvän stopin, mutta lähti sen jälkeen liikkeelle liikkurin käskystä. Sivulletulo hitaahko.

Seuraaminen: 6½. Ei kontaktia --> väljyys, haahuilu. Voi kökkö, näemmä taas lähtöruudussa.

Kaukot: 5. Vaati ekaan istumiseen kaksi käskyä, sen jälkeen jähmeitä vaihtoja, lopun pa vaati kaksi käskyä. Mielentila oli niiiiin väärä.

(tauko)

Paikkaistuminen: 10. Liikutti vähän etutassuja, kun palasin vierelle, mutta tuomari ei ehtinyt ilmeisesti näkemään.

Paikkamakuu: 8½. Oli ristinyt etutassut makuun aikana, ja siirsi tassut takaisin "normaaliasentoon", kun palasin koiran taa, kuulemma myös vähän nuuhkinut jotain. Alas ja ylös hyvin.

Yhteensä 252,5 pistettä, EVL2, sijoituksena 3/7. Että joo. Seuruuta ja kaukoja lukuunottamatta ihan kiva suoritus, ja oli kiva kisata. Jossittelija taas toteaa tosin, että jos vaikka kaukoissa olisi onnistunut lopussa nousemaan sivulle ekalla käskyllä, niin se olisi ollut ykköstulos... toisaalta me saatiin jo anteeksi tuo tunnarin moka (ja paikkaistumisestakin olisi oikeasti voinut nipistää pisteen), joten turha kai jossitella tätä. 

Reilu parin viikon päästä olisi seuraava koe. Siihen taidan ottaa tavoitteeksi tuon seuruun. Aika vähän tosin ehditään siihen treenata, koska mulla on nyt töiden puolesta aika kiirettä ja pitää tehdä ylimääräisiä tunteja. Vaikka eihän se ole se treenien ajallinen määrä, vaan laatu, joka ratkaisee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti