sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

EVL3

Eilisestä yökokeesta napsahti ei niin kauhean mairitteleva EVL3-tulos. Pisteitäkin saatiin kasaan 192,5 - ja kolmostuloksen alarajahan on 192. Mieli on silti hyvä :)

Paikkana oli LeVekin kenttä Lempäälässä. Siellä ollaan kerran aiemmin käyty kisaamassa vuosi sitten (se koe päättyi pettymyksen kyyneliin). Lisäksi tämän kevään edellinen ulkokoe Nokialla meni ihan penkin alle, joten huomasin itselläni olevan nyt aikamoiset paineet tästä tilanteesta. Sain kuitenkin avattua syntynyttä solmua ja pystyin itse olemaan suhteellisen rauhallinen ja saamaan koetilanteeseen samanlaista fiilistä kuin treeneissäkin. Ulkokentällä on enemmän häiriöitä kuin (tutussa) hallissa. Tajusin, että minun pitää oikeasti uskaltaa luottaa Valaan. Minun pitää antaa sen olla vapaasti ennen kehään menoa: se saa haistella ja kitistä yms., jos se haluaa. Kieltämällä vaan painostan sitä ja saan sen ahdistumaan tilanteesta. Kun V saa purkaa itseään, se pystyy myös toimimaan kehässä paljon paremmin ja yhteys meidän välillä on enemmän auki. Jotenkin minulla vaan on ollut tästä hirveä pelko, että en muka saisi kehässä koiraan ollenkaan kontaktia, jos annan sen häröillä ennen kehään menoa... mutta eihän se niin mene.

Paikalla oli 5 koiraa, meidän suoritusvuoro oli toisena. 
Liikkeet suoritusjärjestyksessä:

Paikalla istuminen: 10. Pysyi hyvin paikoillaan. Mun silmään näytti palatessa inasen levottomalta, mutta piti kuitenkin etutassut nätisti maassa.

Paikalla makaaminen: 9. Kaksoiskäsky sivullenousuun. Makuu ilmeisesti hyvin, hievahtamatta. 

(lyhyt tauko)

Ruutu: 0. Hyvä merkki, ruudussa meni ihan oikeaan takanurkkaan. Hetken mietin, että onkohan se sisällä, jos käsken tästä maahan...päätin, että antaa mennä. En tiedä, johtuiko tästä lyhyesti pääni sisällä käymästä väittelystä vai mistä, mutta Vala meni vasta toisella käskyllä maahan. Kyllä se näytti olevan nauhojen sisällä :) Harmillisesti Vala kuitenkin lopussa reagoi liikkuriin käskyyn ja ennakoi seuraamiseen tulemisen. Huono seuruu.

Seuraaminen: 6,5. Tässähän näitä ongelmia on ollut...ja kun näin ykköskoirakon tekemässä kaaviota, totesin samantien itselleni, että nyt on ihan turha toivoakaan ihmeskarppausta. Kaavio oli meinaan pitkä kuin nälkävuosi. Saatiin sentään vähän pisteitä...

Tunnari: 9. Kapulat rivissä. Vala tönäisi vähän yhtä kapulaa, löysi nopeasti oman ja tarttui siihen heti ja palautti. JES! Menoa hitaammasta palautusvauhdista pistevähennys.

Metallihyppy: 8. Hetken empiminen kapulaan tarttumisessa, menoa hitaampi palautus. 

(Tauko. Vein Valan hetkeksi autoon odottelemaan.)

Kaukot: 0. Vala meni lonkalla heti maahanmenossa, samoin veti lonkka-asentoon jossain vaihtojen välissäkin. Yhtäkään vaihtoa se ei pystynyt tekemään ekalla käskyllä. Joskin melko hyvin se taisi tehdä ne vaihdot, jotka nyt sattui tekemään... Ihan katastrofi, mutta oikeastaan minua lähinnä huvitti kehässä, että tällainen tällä kertaa. Ei ahdistuttu tästä :)

Luoksetulo: 8. Aika normaalisuoritus. Vähän hidas reagointi ekaan tänne-käskyyn. Stoppi olisi saanut olla napakampi, maahan vähän parempi. Pomppu ja pieni törmäys sivulletulossa.

Ohjattu: 9 (vasen). Hyvä merkki, hyvin kapulalle, hitaahko palautus.

Zeta: 5 (seiso-istu-maahan). Seisominen hyvin, istuminen hyvin (VAU!), mutta varmuuden vuoksi Vala sitten istui maahanmenonkin ja minäkin sekoilin jotakin kävelyssä. 

Koska muillakaan ei mennyt pisteiden valossa ihan kauhean hyvin (paitsi Maijulla ja Ihmeellä :) ), niin loppupeleissä meidän sijoitus oli tälläkin suorituksella 2, ja pääsimme palkinnoille (treenileluksi uusi vinkuva pehmolelu ja minulle suklataa - ei huono!).

Vala oli vähän kengurutuulella kehässä, ja hyppi aika surutta minua vasten liikkeiden väleissä sitä kehuessani, mutta en todellakaan valita nyt, olen vain iloinen. Vala vastasti sosiaaliseen palkkaan hyvin, eikä sillä ollut näissä tilanteissa aikomustakaan singota ulos kehästä. Erikseen toki sitten kehästä poistuminen, koska siinä V meinaa lähteä keulimaan, eikä millään malttaisi pysyä lähellä, niin että käveltäisiin yhdessä pois kehästä.

Maiju videoi meidät (iso kiitos vielä!), joten kun saan sen nähtäväkseni, voin vielä itse vähän tarkemmin analysoida suoritusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti