tiistai 28. toukokuuta 2013

Tokoilut

Eilen tokoiltiin taas Nuuskujen kouluttajaporukan kanssa Riitta Räsäsen opissa. Vala sai taas istuskella autossa ja odotella siellä poissa poikien nenien alta, ja me pääsimme kentälle vasta sitten ihan lopuksi. 

Alkuun kävimme vähän läpi uusia, tuloillaan olevia tokosääntöjä. Minun mielestäni ei ole yhtään pöllömpi uudistus, mutta tietysti olisi sitten kiva saada kisaajana hyvissä ajoin tietoon tulevat säännöt (nythän nuo ovat vasta luonnoksia). Valan kanssa ei meitä toki hirveästi koske, koska sääntömuutokset eivät koske EVL:ää, mutta muutoin sitten.

Valan treenisetti koostui hyppynoudosta, merkistä, ohjatusta ja ruudusta. Hyppynoudossa mietittiin meillä ollutta esteen kiertämisen ongelmaa. Ongelmaan saattaa olla hyvinkin yksinkertainen ratkaisu... nimittäin ihan vaan käskysanan vaihto. Tähän asti olen sanonut "nouda", joka sama sana, kuin tasamaan noudossakin. Fiksua olisi ehkä käskyttää ennemminkin "este" tai "este" + "nouda". Kokeiltiin kerran ja V lähti ihan hyvin hyppyyn tuolla "este"-käskyllä, vaikka ei sitä olekaan sitten avoimen luokan jälkeen lainkaan käytetty. Muutenkin Valalle tekisi hyvää opettaa se oikeasti kuuntelemaan käskyjä. Eli tehdä esim. yhdistelmiä este + ohjattu ja este + ruutu. (Myös varmaan scent hurdle -tyyppistä harjoitusta voisi hyödyntään treeneissä).

Ohjattua tehtiin niin, että kävin viemässä Valan merkille, josta sitten palasin itse taas takaisin lähtöpaikkaan. Ensimmäisillä yrityksillä Vala oli menossa keskimmäiselle kapulalle, mitä se ei ole koskaan aiemmin omissa treeneissä tehnyt. Plää... jatkossa ehkä kapulat vielä reilusti kauempana sivuilla. Tehtiin myös pelkkää merkille lähetystä (sanoin, ettei Vala osaa tällaisessa tilanteessa, mutta yllytettiin kokeilemaan), joka menikin ihan kivasti. Tässä on kuitenkin hyvin potentiaalinen ongelma tiedossa, sillä kapulat vetänevät Valaa aika voimakkaasti puoleensa. Eli paljon palkkauksia pelkästä merkistä ja sitten taas se nouto-osuus enemmän omanan hommanaan.

Tämän jälkeen yllytettiin vielä vähän lisää ja Vala teki elämänsä ensimmäistä kertaa evl-ruudun. Tähän mennessä on tätäkin tehty niin, että olen vienyt Valan merkille ja sitten kävellyt itse ehkä 2-5m päähän lähettämään. Vala vaati kaksi käskyä merkille, ja samoin ruutuun. Ensimmäisellä ruutu-käskyllä se meni muutaman metrin ja kääntyi sitten katsomaan, että ihan varmastiko nyt tänne piti mennä. Uudella käskyllä se meni ruutuun, joskin ajautui sitten sivureunasta yli ja sitä siinä vähän säädettiin vielä (mutta sain sen menemään ruutuun ha pysähtymään seisomaan ilman, että minun tarvitsi liikkua paikaltani). Aika jees. Olin hirveän tyytyväinen tähän, ja luulen, että Valallekin teki itse asiassa ihan hyvää tehdä tällainen juttu, jossa se joutui pistämään aivosolunsa töihin.

Eikä EVL-liikkeet nyt sitten niin kaukana enää ole itse asiassa... ei tämä voi-->evl siirtymä taidakaan olla niin pelottava hyppy :) Kyllä se vaikein luokkavaihto näillä nykyisillä tokosäännöillä taitaa olla oikeasti tuo avo-->voi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti