maanantai 21. toukokuuta 2012

Tokoharrastus


Viikko sitten sunnuntaina käytiin Nuuskujen tokossa (paikalla oli tosi vähän porukkaa, mutta saatiin silti ihan pätevät treenit pystyyn), ja sitten viime torstaina kavereiden kanssa oli sovittuna treenit. Lisäksi tehtiin kaikenlaista omatoimitreeniä, eli aika aktiivisesti meni viikko. Nyt vähän harmittaa, ettei näistä tullut aiemmin kirjoiteltua, koska nyt jutut eivät enää kauhean tarkasti muistissa ole.


Nuuskujen treeneissä pääsin hyödyntämään isoa kenttää ja apparia ruututreenissä. Ruutu oli keskellä kenttää, ja tehtiin lähetyksiä sinne eri suunnista. Appari kävi aina viemässä uuden lelupalkan ruutuun Valan huomaamatta. Oli varsin jees, Vala lähti lujaa (tein kyllä alkuun varsinkin vielä vähän korostettuja lähetyksiä ja ruudun osoittamista, että V varmasti hahmottaa asian). Vähän se meinaa välillä tarjota merkkiä, mutta lelupalkka kyllä tuntuu nyt näissä pitkän matkan lähetyksissä toimivan hyvin.


Torstaina tehtiin kisatreeni: Vala teki koemaisesti seuruun, maahanmenon, luoksarin, seisomisen ja noudon sekä pienen tauon jälkeen loppuun vielä paikkamakuun. Sinänsä ihan jees, mutta löytyihän sitä kaikenlaisia huomiota vaativia juttuja:  • Kisatreeni: Jos tehdään koemaisesti, niin ei saa jäädä hinkkaamaan asioita (nyt näin kävi luoksarin kanssa)

  • Liikkeellelähtöjä pitää hioa, nyt V ei oikein missään seuraamisen alkamisessa ollut kunnolla mukana. Se kyllä korjaa asian nopeasti, mutta muutamat ekat sekunnit ovat aika huolimatonta ja vaisua tekemistä

  • Kävelytyyli seuraamisessa. Käynti ok, mutta hidas kävelu ja juoksu vaativat multa erityishuomiota. Valan on vaikea tehdä, jos minä liikun huonosti

  • Noutokapulan heittoa pitää treenata itse

  • Noudossa palautuksen vauhti on hitaampi kuin kapulalle meno (ts. Vala usein saalistaa kapulaa myyräntappohypyillä). Palautukseen tarvitaan siis jotain kivaa.


Nyt viime viikonloppukin meni vielä sinänsä tokomaisissa merkeissä. Tosin olin liikenteessä ilman omaan koiraa. Vala jäi kepon hoiviin Tampereelle (oli kuulemma päässyt tekemään pitkiä juoksulenkkejä ja kylpemään mutaojissa :) ), kun minä suuntasin treffaamaan tollerikerhon tokotoimikuntalaisia Äänekoskelle. Kävimme kylvämässä melkoisen määrän männynsiemeniä hakkuualueille, joten viikonloppu kului aika kivasti töiden merkeissä. Aurinkoakin näkyi tarttuvan sitä vauhtia, että minä päädyin tekemään sunnuntain hommat pitkähihainen paita päällä, vaikka kuuma olikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti