maanantai 28. toukokuuta 2012

Avoimen luokan avaus


Viime perjantaina kisattiin TamSK:in iltakokeessa ensimmäistä kertaa tokon avoimessa luokassa. Kisojen jäljeen lähdettiinkin heti ajelemaan vielä viikonlopuksi Heinolaan mökkeilemään, joten nyt sitten vähän näin jälkijunassa jotakin mietteitä startista.


Ennen kisaa jännitti niin, että oksetti. Töissä päivällä oli ihan hirveä olo ja pakkosyötin itseni lounaalla (syömättömyys ei oikein ole minulle fiksu vaihtoehto, sillä siitä sitä vasta heikko olo seuraisikin). Kisapaikalla tuumailin asioita jonkun aikaa ja sain löydettyä itselleni sellaisen kohtuu hyvän treenifiiliksen. Jännityksestä sinänsä en päässyt eroon, mutta aika kivasti se pysyi kuitenkin taka-alalla. Tavoitteena oli tehdä ehjä ja kokonainen suoritus, ja sehän me tehtiin! Pikkuvirheitä tuli lähes joka liikkeessä, mutta yleisfiilis oli tosi hyvä ja paketti pysyi koossa myös liikkeiden välillä.


Seuraaminen 8½. Perusasennot olivat huonoja: Vala istui vinoon ja hitaasti. Plaa.


Maahanmeno 8½. Meni kuulemma istumisen kautta, vaikkakin nopeasti. Lisäksi hieman vino. Vinouden tiesin pieneksi ongelmaksi, mutta mielestäni Vala on kyllä ennen pudonnut aika kivasti suoraan seuraamisesta maahan. Pitää ehkä vähän tutkailla tätä seuraavan kerran, kun on treeneissä muiden silmiä paikalla tarkkailemassa.


Luoksetulo 8½. Tein valmistelurutiinit ennen liikkeen aloitusta huolella ja toivoin parasta. Vala tuli lujaa, mutta, hitto vieköön, se myös pysähtyi!!! Tuomarin sanojen mukaan "se aloitti jarruttamisen heti käskystä, mutta noin kovasta vauhdista se ei vaan pysty pysähtymään ihan heti". Mun mussu <3 Treenien luoksarilaskuri saatiin ennen kisoja nättiin lukemaan 40/40, joista viimeiset harjoitukset tehtiin vielä ensin yksi pe aamusta ja toinen vielä pe iltapäivällä heti päästyäni töistä ja ennen kisapaikalle lähtöä.


Seisominen 10


Nouto 9½. En tiedä, mistä puolikkaan menetys (tai en muista, sanoiko tuomari jotakin. Minä en aina ihan hirveän tarkasti kuuntele tuomarin selityksiä, kun yritän pitää keskittymisen koirassa). Ehkä pieni loikka/leikkiminen kapulaan tarttuessa? Palautus tuli ainakin hyvällä vauhdilla.


Kaukot 10


Hyppy 7½. Vaati kaksi käskyä istumiseen.


Paikkamakuu 9½. Paikallamakuu tehtiin viimeisenä liikkeenä, mikä oli varsin mukava juttu :) Vala oli hyvin. Lopussa se ei noussut ensimmäisellä käskyllä sivulle (sanoin ehkä liian huolimattomasti sen). Tuomari ei tätä kuullut, vaan tulkitsi lopun pienenä hitautena.


Kokonaisvaikutus 9. "Todella kivan näköistä yhteistyötä."


Yhteensä siis 181 pistettä, mikä oikeutti AVO1-tulokseen ja lisäksi vielä kunniapalkintoon sekä luokan toiseen sijaan.


Kilpailunumeron suhteen kävi hyvä tuuri, sillä tästä suoritusvuorosta olin jopa haaveillut. Me siis kisattiin numerolla 4 (11 kilpailijaa). Ehdin rauhassa katsomaan ensimmäisen kisaajan ja vähän toisen alkua, minkä jälkeen hain Valan autosta ja käytin sen pissalla ja sitten siirryttiin tallin ovien edustalle seuraamaan edeltävän kisaajan suorituksia ja odottamaan omaa vuoroa. Oman suorituksen jälkeen oli sitten helppo rauhassa seurailla loppujen suoritukset, kun ei tarvinnut enää panikoida omaa tekemistä (vaikka paikkamakuu olikin jäljellä, mutta sen suhteen olin aika luottavainen).


Jätin autolle kangaskassiin palkan (aika selkeä merkki Valalle, sillä useimmiten kannan treeneihin kaikki tarpeet aina moisissa kasseissa). Suoritusten aikana V ei kertaakaan edes kuikuillut tallin oviaukon tms. suuntaan, mutta välittömästi kun sille laittoi remmin kiinni, niin alkoi ihan mieletön neliveto auton suuntaan... melkein hävetti, kun sekä yksilöliikkeiden että paikkamakuun jälkeen poistuttiin kehästä aika hallitsemattomasti. Toisaalta hienoa, että Vala teki töitä täysillä ja loppusignaalien jälkeen tiesi saavansa sitten kunnon palkan.


Että tällaiset kisat tällä kertaa. Pitänee alkaa taas tutkailemaan koekalenteria ja nyt uskaltaa laittaa ilmoittautumisia seuraaviin kisoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti