sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

Toller Show

Kävimme eilen pitkästä aikaa näyttelyssä, kun osallistuimme Harjavallassa tollereiden erikoisnäyttelyyn. Päivä oli helteinen, mutta näyttelypaikka oli ihan miellyttävä nurmikenttä, jonka laidalta löytyi onneksi myös varjoa. Pitkä päivä näyttelypaikalla sitten vierähtikin, kun olin ilmoittanut kaikki kolme koiraa kehään: ensin Usva junnuissa, sitten Karma käyttöluokassa ja vielä lopuksi Vala veteraaneissa. 

Vala nautiskelee varjosta ennen kehään menoa


Tavoitteena oli selvitä Usvan kanssa jotakuinkin kunnialla esiintymisestä. Tosi vähän ehdittiin harjoitella, lähinnä kotona vähäsen. Onnekseni huomasin, että "odota" -käsky toimii näyttelyseisomisessa hyvin ("odota" on yksi niistä harvoista vihjeistä, jonka Usva oikeasti edes osaa), joten se homma hoitui sillä. Jännitysmomentiksi sitten jäikin tuomarin kopelointiin suhtautuminen... Usva kun välillä on kaikkien kaveri ja välillä sitten joku ihminen on teinikoiran mielestä melkoinen mörkö. Onneksi tuomari oli tällä kertaa Usvan mielestä ihan jees, joten kopeloinnista ei tullut mitään härdelliä aikaiseksi. Muutenkin kehäkäytös sujui hyvin ja Usva oli hienosti kuulolla minun suuntaani. Muutoin sen kanssa oleilu näyttelypaikalla olikin sitten jokseenkin hermoja raastavaa... voi teinimonsteri. 

Junnunarttuja

Usvan kanssa kehässä

Karma ja Vala puolestaa olivat (taas) niin maailman helpoimpia kavereita. Niiden kanssa on rento ja helppo olla. 

Narttujen tuomarina toimi saksalainen kasvattaja Gabi Orru.

Usva JUN H:
11 months old. Girl of higher size. Rather leggy. Sweet clear cut head. Well proportioned. Dark pigment fitting the coat colour. Reach of neck long enough. Ribcage deep enough, needs to fill. Well angulated front and rear. On the move narrow coming and going. Neat (??) feet. Well presented.

Karma KÄY EH:
4 years old. Friendly girl of medium size. Medium bones. Feminine wedge shape head. Little flat skull. Good reach of neck. Little overbuilt in back. Well set heavily feathered tail. Straight in front and rear angulation. Beautiful marks in head, chest and feet and tail. Well presented.

Vala VET EH:
8 years old. Friendly girl that higher on her leg. Clear cut head. Soft expression. Little overbuilt in rear front okay. Top coat [tässä välissä joku sana tai kaksi, josta en saa selvää] double dense and soft. Strong bones. Shouldn't be heavier. Moves lots of go. Well presented.


Vasemmalla Usvan setä Jekku (Luottomiehen Järvien Loiskija) ja oikealla Usva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti