lauantai 10. maaliskuuta 2018

Tokovalmennusta

Karman tokovalmennusryhmää on talvikaudella käynyt koutsaamassa Katja Kiviaho kolmeen kertaan. Ollaan saatu paljon hyvää irti näistä tunneista ja tällainen säännöllinen saman kouluttajan koulutus on ollut oikein kiva. 

Karman treenit tosin eivät ole sinänsä edenneet. Päinvastoin, olen laittanut lähes kaikki liikkeet palasiksi. Ensin mammalomalta paluun jällkeen yritettiin saada paketti kasaan ja päästä kisoihin, jotta voittajaluokan olisi saanut pois alta. Nollatulos kokeesta pisti ajattelemaan,ja tätä ajatusta on nyt talvi työstetty, ja lopputulemana on nyt päädytty tähän, että tällä hetkellä meillä ei ole yhtäkään koevalmista liikettä. Oikeastaan kaiken epävarmuuden ja pohtimisen jälkeen minulla alkaa vidoin olla ihan hyvä fiilis tästä, tiedän  nyt mitä haluaisin treenata ja mihin suuntaan haluaisin edetä.

Viime valmennuskerralla puhuttiin paljon kokonaisuudesta, asenteesta ja visiosta. Asiat, joihin olen itsekin omissa pohdiskeluissani päätynyt. Oli hyvät treenit ja sain omille mietteilleni vahvistusta. Jatkossa yritetään treenatata vähän erilaisella tyylillä. Ei varmaan pitäisi sanoa, että yritetään treenata, vaan todeta, että treenataan, mutta muutos on aina hankala ja vanhoihin kaavoihin lipsahtaa kuitenkin niin kovin helposti takaisin. Tavoitteeni on myös höllätä omaa pipoa (monessakin asiassa) ja luopua samalla tietyistä tavoitteista. 

Karman kanssa jatkossa pyritään vahvistamaan koiran aktiivisuutta kaikessa tekemisessä treenitilanteissa. Pienilläkin jutuilla Karmasta sai esiin erilaisen puolen, joten näiden työstämistä jatketaan. Asenne ja ilme, ne on meille tärkeät. Kotiläksynä perusasentoharjoitus --> ohjaajan jännittyminen ja jäykistely tarkoittaa hyviä juttuja, tavoitteena Karman vireen nostaminen. Kaikessa tekemisessä olisi hyvä muistaa huomioida koiran aktiivisuus. Nyt kun pa-virittelyä työstetään, olisi muuten treeneissä syytä välttää liikkeiden aloituksia pa:sta, vaan aloitukset siitä, että koira on aktiivinen. Ylipäänsä tavoitteena intensiivisemmät mutta lyhyemmät treenit, joissa etukäteissuunnittelu on tärkeätä. Ei turhia odotteluita koiralle kentällä, ja jos pitää jotakin jäädä pohtimaan, niin koira viedään pois tilanteesta. 

Äänen kanssa varovasti kuitenkin. Jos vireen nostamisesta alkaa tulla ääntä, treeni loppuu välittömästi. Toistaiseksi on vielä pärjätty hyvin, mutta pentujen jälkeen K on muutaman kerran treeneissä vingahtanut (ennen pentulomaa ei koskaan!), joten tarkkana tämän homman kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti