maanantai 2. lokakuuta 2017

TamSKin rallyn juhlakisat

Lauantaina osallistuimme Valan kanssa kahteen rallykisaan. Kyseessä oli oman seuran 70-v. juhlakisat ja jaossa oli myös seuramestaruus kahden kisan yhteistuloksella.

Heräsin aamulla kurkkukipuun, ei siis mikään ideaali startti kisapäivälle. Muuten olo oli kuitenkin silloin ok, joten lähdimme hallille. Sunnuntaina nousi sitten pieni kuumekin, eli ihan pelkällä kurkkukivulla en selvinnyt. Kisa-aamuna ei jännittänyt oikeastaan yhtään, mutta paniikki oli iskemässä sitten siinä just ennen omaan starttivuoroa. Hirveä olo siitä, että en muista rataa, ei me osata näitä, en pysty jne. Samaan aikaan pystyin kuitenkin toteamaan ääneen treenikaverillekin, että ei tässä mitään järkeä ole, koska oikeasti kaikkea on treenattu lukuisia kertoja ja paljon vaikeampiakin juttuja. Jotekin se kisajännitys silti vaan nousee pintaan.

Ensimmäinen rata oli Taru Leskisen tuomaroima. Meidän starttivuoro oli suunnilleen puolivälissä. Yksinkertainen rata sinänsä, parilla vähän haastavammalla kohdalla höystettynä. Mulla vaan oikeasti se jännitys puski tosi pahasti päälle ja tarttui tottakai Valaankin. Siihen nähden selvittiin kuitenkin aika kivasti, onneksi se rata oli niin selkeä. Saimme 6 kpl -1 p. virheitä:
- Tvä: istu käänös vasempaan istu -kyltiltä (koira vasemmalla). V kääntyi huonosti mukana.
- Tvä: istu seiso istu -kyltiltä; V ei noussut ekalla seisomaan (koira vasemmalla). Tälle asialle tarttis tehdä jotakin, alkaa olla vähän turhan usein toistuva virhe!
- Tvä: tulppaani (koira vasemmalla); tuntui vähän epätarkalta kaikkiaan..
- Tvä: istu käännös oikeaan istu (koira oikealta); en tiedä/muista mitä tässä oli
- Tvä: Tuplasaksalanen (koira oikealla); No hitto. Taas tuplasaksalaisesta virhe, mä en osaa kävellä ja ohjata tätä!
- Vino: istu ja jätä koira, käännös vasempaan, kutsu koira, istu (koira oikealla); tässä en saanut Valaa mukaan kunnon seuruuseen putken jälkeen, joten ensimmäinen istuminen jäi todella kauas (omalla mittapuullani siis) ja vinoksi. En jaksanut korjata, vaikka ajattelinkin siitä napsahtaneen suuremman virheen... onneksi en korjannutkaan, koska tämä oli kerta vain -1 p.

Tuomarin kommentti arvostelupaperissa: Rauhallista, kaunista työskentelyä. Yhetensä saimme siis 94 p. (ai että vähänkö kismittää!!) ja sijoituksena 2/20. 

Toinen rata oli Minna Hillebrandin laatima ja arvostelema. Tämä rata näytti paperilla aika haastavalta ja aiheuttikin monissa kilpailijoissa pientä huolta. Radalla piti olla itse aika paljon hereillä siitä, että mihin suuntaan milloinkin olisi menossa ja miten linjata kylteille. Aika kiva rata silti. Tältä radalta saimme -1 p. tvä kyltiltä istu käännös oikeaan istu (koira oikealla). No kas, tässä on nyt epätarkkuutta ilmassa... Lisäksi uusi kaksi kylttiä, ja näistä sitten kummastakin -3 p. Ensimmäinen uusittava oli oikealla peruutus. Sekoilin itse askelissa ja rytmissä kylttiä lähestetyttäessä, eikä V lähtenyt peruuttamaan lainkaan ja kiersi lopulta eteeni seisomaan. Uusintayrityksellä saatiin tehtyä hieno peruutus. Toinen uusinta piti tehdä valkovuokossa, kun V ei ensimmäisellä kerralla lähtenytkään pyörähtämään (ilmeisesti taas vaan niin huono ohjaus minulla). 

Tuomarin kommentti: Tasaista tekemistä läpi radan. Yhteensä siis tältä radalta 93 p., eikä sillä oltu nyt lähelläkään palkintosijoja. Hassua, miten tämä ensisilmäyksellä vaikeampi rata oli kuitenkin tuloksellisesti monelle se paremmin sujunut rata :) 

Palkintojenjaossa odotti kuitenkin iso yllätys, kun meidät Valan kanssa julistettiin Tampereen seudun koirakerhon seuramestareiksi. Kai tuo tietty tasaisuus on meidän vahvuus :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti