sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Loppuvuoden treenijuttuja ja muita kuulumisia

Loppuvuosikin meni blogin suhteen hyvin hiljaisesti. Tässä tiivistetysti kuulumisia. 

Molemmat koirat ovat treenanneet aktiivisesti valkkuryhmissään. Joskin marras-joulukuun vaihteessa tuli myös molemmille muutaman viikon treenitauot, kun koko perhe vietti lomaa. Koirat olivat siis hoitopaikassa (, jota kutsun viiden tähden all-inclusive lomakodiksi ;) ) ja me kaksijalkaiset saimme nauttia unelmien häämatkasta Mauritiuksella. Muutoinkin joulun alla on ollut jos jonkinlaista menoa.

Karman kanssa treenattiin kuitenkin hyvin aktiivisesti tokoa, koska ilmoitin sen loppiaisviikonlopun tokokisoihin. Kaukokäskyissä alkoi tapahtua ihanaa edistystä, selvästi me päästiin asiassa yhteiselle aaltopituudelle. Tunnari oli hyvällä mallilla, mutta sitten se alkoi vähän tökkiä. Luoksarin stoppi on edelleen supervaikea. Meillä oli myös valkun koulutus, jossa olimme Riitta Kivimäen syynissä. Tehtiin paljon kentälle tuloja ja perusasentoa sekä lyhyt kisamainen setti (seuruu, seuora luokse, tunnari). Tuntui, että sain itse tästä tosi paljon irti: kriteeristä kiinni pitäminen, koiran fokus tehtävään sekä myös löytyi ehkä avain tunnarin lukkotilanteeseenkin. Taas kauhean yksinkertaisia asioita, mutta välillä vaan tarvitsee näemmä sen, että joku toinen ohjaa lähes kädestä pitäen toimimaan tilanteessa.

Valan rallytreenitkin on sujuneet kivasti. Edelleen ohjaaja on se tiimin heikompi lenkki, mutta vähitellen opitaan. Oikealla puolen käännöksen oikealla ovat Valalle tosi vaikeita, ja näitä pitäisi alkaa työstää ihan kunnolla. Samaten puolenvaihto edessä on vielä kyltti, jota me ei olla treenattu lainkaan. Voittajaluokan kisoihin olisin kuitenkin jo mielelläni menossa, mutta harmillisesti sopivia kisoja ei nyt oikein ole kalenteriin löytynyt.

Jouluviikolla Karmalle tuli kuitenkin silmätulehdus, mikä tiesi sille viikon sairasloman ja lisäksi tietysti dopingin takia myös kisojen peruuntumisen (10pv ab-kuuri, jossa varoaika 7vrk ja eläinlääkärissä saatu särkylääke, jossa varoaika 28vrk). Tosi kipeä se tulehtunut silmä oli sitten ilmeisesti ollutkin, koska koira piristyi ihan hirveästi heti lääkärireissun ja särkylääkkeen saamisen jälkeen.

Olin varannut koirille joulun jälkeiselle viikolle hieronta-ajat, tarkoituksena tsekata mahdolliset liukkauden kelien aiheuttamat jumit sekä katsoa varsinkin Karma kuntoon kisoja varten. Karmalla olikin jumeja niskassa ja selässä, sekä kireyttä oikeassa ranteessa ja vasemmassa takajalassa. Nämä kuitenkin kaikki aukesivat ihan hyvin, eli ei sinänsä ollut mitään kummempia. Vala olikin sitten osaltaan yllätys, sillä on selkä tosi kipeänä ja kroppa ihan jumissa. En ole ennen nähnyt, että se olisi noin kipeä :( Muutoinkin se oli tosi hyvin peittänyt tuon arjessa, eikä siis ollut mitenkään erityisemmin oireillut (sen sijaan Karmaa katselin esim. jouluna, että istui hirveästi lonkallaan ym.). Vala sai nyt sitten vuorostaan totaalisen lepotauon, ei treenejä, ei pitkiä lenkkejä, ja ensi viikolla sitten uusi tsekkaus hierojalla, että missä kunnossa selkä on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti