sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Karman kisaviikonloppu

Eilen lauantaina järjestettiin Pirkan Nuuskujen tämän vuoden toko-koe, joka oli samalla yhdistyksen mestaruuskoe sekä samassa yhteydessä kisattiin lisäksi myös Novascotiannoutajat ry:n mestaruudesta. Hääräsin avustavasti mukana järjestelyissä, kisasin Karman kanssa avo-luokassa, ja olin Valan kanssa häiriökoirana voi-luokan paikallamakuussa.

Vala on satunnaisesti treenannut vähän tokojuttujakin kevään aikana, ja minulle meinasi jo ihan tulla fiilis aloittaa sen kanssa treenaminen myös kisoja silmälläpitäen. Eilen päästiin kyllä takaisin maanpinnalle ja vanhan ongelman pariin... heti, kun astuimme Valan kanssa kisakehään, yhteys meidän välillä muuttui hyvin katkonaiseksi (jollei nyt ihan kokonaan hävinnyt). Tekeminen oli tahmeata ja heti paikallaolon jälkeen Vala oli jo vapauttamassa itse itseään lähteäkseen pois kehästä.. huoh. Rally tuntuu sujuvan paljon paremmin (vaikka tosi vähän onkin treenattu). 

Tuomari kysyi avo-luokan aluksi, että halutaanko jakaa liikkeet kahteen osaan (ylemmistä luokista oli jäänyt osallistujia pois, joten kisa-aikataulussa oli pelivaraa). Suurin osa kisaajista toivoi jakoa, joten näin tehtiin. Mina ja Karma kisasimme luokan ensimmäisinä. Ensimmäinen kehä oli aika tahmea, ei oltu ihan hereillä kumpikaan (tai rehellisesti, minulla oli hirveä pissahätä... ). Toinen kehä meni paljon paremmin. Lopun paikallaistumisessa Karma alkoi selvästi olla jo väsynyt.

Luoksetulo: 9½. Törmäsi/pomppasi käteen sivulletullessa.

Liikkeestä seisominen: 0. Teki istumisen

Merkin kiertäminen: 0. Ei löytänyt merkkiä... Sen sijaan kehän ulkopuolella ollut avoin hyppyeste olisi ollut kiinnostava kohde.

Estehyppy: 9½. Tässäkin törmäsi käteen sivulletullessa.

Seuraaminen: 8. Vähän seilasi liikkeessä ja yhdessä kohtaa oli jäämässä seisomaan, joten annoin ylimääräisen käskyn. Askeleet taaksepäin (2 askelta) eivät olleet kovin kauniit, mutta kuitenkin paremmat, mitä odotin.

---

Ruutu: 10

Liikkestä maahanmeno: 10

Nouto: 9½. Vähän vajaa/vino pa.

Kauko-ohjaus: 10

---

Paikallaistuminen: 10

Kokonaisvaikutus:

Yhteensä 246 p., AVO2-tulos, sijoitus 2/5, tuomarina Riitta Räsänen. Saatiin oikeasti hirmuisen hyviä pisteitä, ja varsinkin tuossa tokassa kehässä oli tosi hyvä fiilis siitä, että nyt näytetään, mitä me osataan. Vielä kun saadan nuo pelkät nollat muutettua sellaisiksi, että niissä on ykkönen edessä, niin hyvä on ;)

Avoimen luokan voitti ykköstuloksella Karman Kössi-serkku (SV Tahtoo Toimia), josta tuli myös Nuuskujen tokomestari. Alokasluokan puolestaan ykköstuloksella voitti myös Karman serkku Vilppu (SV Tuulta Päin), josta tuli Novascotiannoutajien toko-tulokas. Onnea pojat ohjaajineen! :)

Hieman aiemmin tällä viikolla tuli tieto, että Karma valittiin TamSK ry:n tokon SM-kisojen kakkosjoukkueeseen avo-luokkaan :) Toivottavasti sekä ykkös- että kakkosjoukkue pääsevät osallistumaan.

Tänään sunnuntaina Karman viikonloppuohjelmassa oli keikka Jämsään, Himokselle, ryhmänäyttelyyn. Arvioksi saatiin EH KÄK2, mihin olen vallan tyytyväinen. Tuomarina oli puolalainen Malgorzata Wieremiejczyk-Wierzchowska. 
Arvostelu: "Very feminine. Feminine head, but littlebit light. Good neck & topline. Not enough forechest & angulations in front. Good ribcage. Very narrow rear legs. Short steps in movement."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti