tiistai 1. huhtikuuta 2014

Koemaisuutta

Ninan koulutuksen jälkeen olen nyt pariin otteeseen päässyt kokeilemaan koemaista treeniä niin, että treenikaverit ovat saanet päättää, mitä me tehdään. Ekalla kerralla maanantaitreeneissä tehtiin sekaisin erilaisia liikkeiden osia. Nyt toinen harjoitus päästiin tekemään vielä vähän koemaisempaan meininkiin nuorten koirien ringin koulutuksen yhteydessä. Kyllä mä tuolla saan itselleni sellaisen jännityksen päälle, ja vähän sellaisen epävarmemman (kun ei tiedä, mitä seuraavaksi tulee tapahtumaan) fiiliksen. Tosi hyvä saada näitä tuntemuksia treeneihin!

Viime sunnuntaina nuorten koirien rinkiä oli koutsaamassa Anu Rantanen. Olimme jo etukäteen valinneet teemaksi koemaiset suoritukset (toki muutakin sai vuorollaan tehdä, jos niin halusi). Minä esitin heti meidän porukalle toiveen, että saisin oman vuoroni alkupäähän ja että liikkuri saisi suunnitella vapaasti, mitkä liikkeet me tehdään kehässä. 

Me oltiinkin sitten ekoina vuorossa, joten sitenkin saatiin hyvää koemaisuutta alle. Mä en edes käynyt hallissa sisällä ennen kuin vasta oli meidän vuoro mennä kehään. Käytiin Valan kanssa pienellä lenkillä ja sitten odoteltiin pihalla melkolailla siihen tyyliin, mitä olen virallisissakin kisoissa tehnyt. Maiju liikkuroi meidät, ja oli valinnut liikkeiksi seuraamisen, ohjatun (vasen), tunnarin ja kaukot. 

Seuraamisessa oli ilmassa vähän samaa laiskuutta kuin yleensäkin koetilanteissa on ollut. Anun mielestä kokonaisuus näytti kyllä ihan hyvältä. Joissakin käännöksissä Vala kuitenkin tipautti kontaktin ja jäi siksi jälkeen. Tällä kertaa huonoin kontakti oli hitaassa kävelyssä. Tosin mä ehkä itse kävelin hitaan liian hitaasti, joten se saattoi vaikuttaa..

Ohjatun merkki oli vaisu, ja Vala ennakoi pysähtymisen tosi reilusti. Hyvä meno kapulalle ja nosto, mutta hidas palautus.

Tunnarissa (rivi) Vala haisteli tosi hyvin ja otti oman heti (jes!), mutta palautti hitaasti.

Kaukoissa ensimmäinen vaihto oli istumaan, ja siihen V tarvitsi kaksi käskyä. Muut vaihdot se teki tosi hyvin. Lopun perusasentoonnousu oli hidas.

Lisäksi meille oli järjestetty muutenkin kivan koemaineen tunnelma. Hallissa oli pääasiassa ihan hiljaista. Liikkeiden jälkeen me saatiin yleisöltä aplodit. Lisäksi ohjatun ja tunnarin väliin osui pidempi tauko, jolloin me jouduttiinkin yllättäen odottelemaan kehässä (olin jo ehtinyt valmistella  tunnarin ja siirtymässä aloituspaikalle), kun tuomari sitten joutuikin poistumaan kehästä hoitamaan paperihommia. En ole ikinä ennen päässyt koemaisissa treeneissä näin lähelle oikeata koemaista fiilistä. Harjoitus meni siis varsin nappiin! 

Anun mukaan kokonaisuus näytti kaikkiaan ihan hyvältä ja ollaan hyvällä mallilla. Kävimme tuon koesuorituksen jälkeen läpi näitä tässä ilmenneitä (meille tyypillisiä) virheitä, ja sitä, miten niihin voisi puuttua. Erityisesti nyt työn alle pitää ottaa nuo palautukset. Noita noutoliikkeitä on kuitenkin aika monta, eli on monta mahdollisuutta menettää pisteitä, kun sama virhe toistuu näissä liikkeissä. 

Eilen tavoitteellisten tokossa mietittiinkin Katrin kanssa aika pitkään tätä sivulletuloa ja noudon loppua, ja tehtiin vähän eläinkokeita ja katsottiin, mikä tähän toimii ja mikä ei. Jostain metkasta syystä Valakin saattaa tehdä kaarroksen, vaikka se olisikin tulossa suoraan takaapäin sivulle.. ei se olekaan pelkkä paimenkoirajuttu, että tulee kaarteluita. Pitää nyt treeneissä ottaa ennen kaikkea kriteeriksi asenne (sivulletuloissa, mutta myös muissa liikkeissä)! Katsotaan, mitä ehditään tehdä ennen seuraavaa koetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti