sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Christa Enqvistin koulutuksessa

Olimme viime viikonloppuna Christa Enqvistin tokokoultuksessa. Tämä olikin sitten näillä näkymin meidän viimeinen koulutuksemme nuorten koirien ringissä, eli rinkipaikan loppu häämöttää jo harmillisesti. Kivaa ja todella hyödyllistä on ollut!

Kirjoittelen tätä blogitekstiä jokseenkin jälkijunassa, joten hirveän täsmällisiä muistiinpanoja ei nyt ole tarjolla. Omat ajatukset ja saadut ehdin sentään heti koulutuspäivän iltana jo kirjata kertaalleen paperille. Tykkäsin koulutuksesta tosi paljon, mukava kouluttaja, jolla oli selkeät ajatukset koiran kouluttamisesta. Christa piti meille päivän alkuun pienen luennon, jossa hän kertoili itsestään ja koulutusfilosofiastaan. Tämän jälkeen oli jokaisen yksittäinen vuoro, ja loppuun ehdittiin vielä tehdä paikallaolot sekä jutella hetki.

Vala treenasi omalla vuorollaan sivulletuloa. Tätähän olen yrittänyt työstää lähinnö luoksetuloa silmälläpitäen, sillä siinähän Vala on törmännyt pahimmillaan tosi rumasti. Ne harjoitukset ovat menneet ihan ok, mutta toistoja on alla ihan liian vähän. Anun koulutuksen jälkeen päätin, että niihin noudon palautuksiin (sivulletuloihin) pitää puuttua, joten sitä kautta päädyin sitten ottamaan Christan koulutukseen meidän aiheeksi tämän perusasennon.

Noutokapulaa ei kannata vielä sotkea kuvioihin, vaan ensin treenataan sivulletuloa ilman kapulaa. Sitten kun se sujuu kunnolla, voidaan ottaa kapula mukaan. Tosin vähän voidaan noutoakin treenata, pääasiassa palautusten kautta, ja näissä harjoituksissa tulee vauhtipalkka "sivu" -käskyn jälkeen. Muutoin perusasentoa hinkataan kiertoharjoitusten kautta sekä tehdään Valan takaosan käyttöä vahvistavia harjoituksia. V ei tällä hetkellä käytä takaosaansa niin hyvin kuin voisi, vaan se voisi olla tehokaampi. Christa antoi kuitenkin oikein positiivista palautetta meille kokonaisuudessaan, mikä kyllä taas kannustaa kovasti jatkamaan treenaamista ja pilkunviilaamista :)

Muiden treeniseteistä sain poimittua ajatuksia mm. istu ja seiso -asentoihin sekä tunnariin. Paljon tuli myös ajatuksia (ja vahvistusta omillekin mietteille) siitä, miten aloitan Karman kanssa treenata tokojuttuja.

Vähän kyllä kävi siinä koulutuspäivän aikana mielessä, että jääköhän tästä kokonaisuudessaan käteen treeni-into vai fiilis, että lyön hanskat tiskiin, koska laji on niin vaativa... mutta kyllä mä  reilusti sinne treeni-innon puolelle päädyin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti