lauantai 22. maaliskuuta 2014

Karma


Eilen meille muutti uusi perheenjäsen, Siipiveikon Repohännän Unelma "Karma". Karma on Valan puolisisko, eli niillä on sama emä Rocmin Daddy's Dream "Oona". Karman isä puolestaan on FI TVA JVA MVA Siipiveikon Rasmusrepohäntä "Rasmus". 

Karma oli heti kotiin saapuessaan reipas tyyppi ja tutki heti omatoimisesti kaikki paikat. Tarpeensa se on tehnyt pääsääntöisesti ulos, vaikka tietysti aina välillä hätä yllättää. Ruoka maistuu sille hyvin.

Virallinen nimi on yhdistelmä vanhempien nimistä. Kutsumanimeä mietimme aika pitkään, ja kaikenmoisia vaihtoehtoja tuli pyöriteltyä mielessä. Kokeilin jopa lenkillä ääneen erilaisia nimiä, sillä tarkoituksena oli kuitenkin valita sellainen nimi, joka ei kuulostaa lausuttuna liian samanlaiselta kuin Vala. Lopulta me päädyimme sitten vähän niin kuin takaisin lähtöpisteeseen, ja nimeksi valittiin vanha suosikkini Karma.

Vala ei kaiketi ole ihan vieläkään päässyt selvyyteen, että mikä tämä otus oikein on. Pääasiassa V vähän välttelee pentua, antaa siis tulla lähelle, mutta ei juurikaan osoita huomiota. Jännä seurata, miten näiden kahden suhde alkaa kehittyä. Nyt on ensimmäistä kertaa tilanne, että on omassa kodissa kaksi koiraa.

Kävin Valan kanssa tänään aamupäivästä lyhyellä lenkillä ja treenaamassa. Yhteensä olimme poissa kotoa kokolailla tunnin verran. Johanneskin on tämän päivän reissussa, joten Karma oli tuon ajan ihan yksin kotona. En mä tiedä, huomasiko se edes sitä... Ainakin se oli ihan hiljaa palatessani ja nukkui tyytyväisen oloisena. Nukkumapaikkaa se oli ainakin kertaalleen kyllä vaihtanut. Katsotaan, miten tämä lähtee etenemään, maanantaina on kuitenkin edessä jo taas työpäivä. Ihan alkuun ainakin saadaan onneksi vähän porrastettua meidän työaikoja.

Onpahan taas hommaa tiedossa. Pennut on ihania, mutta kyllä mä oikeasti jo odotan, että Karma kasvaa aikuiseksi ja että se kanssa pääsee oikeasti harrastamaan kaikkea. Hiukkasen meinaa kyllä ahdistaa ajatus siitä kaikesta, mitä pennun kanssa "pitäisi tehdä" ajatellen pohjaa harrastuskoiran uralle... vaikka toisaalta itseäkin huvittaa tämä. Melkoisen ristiriitaisia fiiliksiä siis välillä.. mutta katsellaan nyt rauhassa ensimmäiset päivät ja ensimmäinen viikko uudessa kodissa. Aloitetaan pennun opettaminen siitä, että se saa tutustua meidän elämänrytmiimme ja me totutella uuteen laumanjäseneen.

Alunperin olin ajatellut ilmoittaa Valan seuraaviin tokokokeisiin huhtikuulle, mutta olen nyt iloinen, että koepäivälle osui muuta menoa. Uskon, että on ihan hyvä pitää pieni hengähdystauko nyt (no siis kyllä tietty treenataan normaalisti), ja antaa Valankin rauhassa totutella muuttuneeseen laumaan. Jospa toukokuussa sitten taas kisattaisiin.

Loppuun vielä video 6-viikon ikäisistä Repo-pennuista. Olivat niin nopeita pentusia, että kamera ei oikein valokuvissa tahtonut pysyä mukana. Video onnistui vähän paremmin. Karma on vaalea pentu, jolla valkoinen viiru päässä sekä valkoinen hännänpää.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti