torstai 28. marraskuuta 2013

Lentopalloa

Huomasin sopivan mahdollisuuden päästä kokeilemaan flyballia, joten suuntasimme Valan kanssa tiistaina treeneihin lähihallille. Koska meillä oli kivaa, käytimme tilaisuuden hyväksemme ja kävimme keskiviikkona heti treenailemassa lisää. Nikin kanssa olen joskus vähän flyballia kokeillutkin, mutta se taisi jäädä kokonaiseen yhteen kokeilukertaan silloin.

Ensimmäisellä kerralla harjoittelimme palloboksin käyttöä, eli että koira osaisi käydä tassuilla painamassa boksia ja sinkauttamassa pallon. Vala oli alkuun vähän varovainen, ja monesti se tökkäsikin mielummin nenällä boksia pallon saadakseen. Ehkä sitä vähän myös ahdisti juosta kohti vierasta ihmistä, joka oli boksin lataajana (vaikka ei nyt ihan täysin vieras tyyppi kyllä ollutkaan :) ). Aika nopeasti vauhtia kuitenkin löytyi, kun juoksin yhdessä V:n kanssa kilpaa boksille. Kokeilimme myös muutaman kerran yhden hyppyesteen suorittamista ennen boksia.

Seuraavalla kerralla teimme alkuun samoja boksiharjoituksia kuin edellisenäkin päivänä. Nyt Valalla oli selvästi parempi idea touhusta, ja se uskalsi nykiäkin lähdössä hetsatessa. Tällä kerralla tehtiin jo muutamia palautuksiakin yhden esteen yli. Lisäksi treenasin Valan kanssa pallon hakemista maasta esteiden yli hypäten, ensin yhdellä esteellä ja sitten kahdella - eipä siinä ongelmia ollut (no aika paljon on sitä hyppynoutoa tehtykin). 

Kaikkiaan ihan hauska laji, eiköhän me jatkossakin aina silloin tällöin tätä treenailla omaksi iloksi. Nopeastihan tässä puuhassa saa nostettua koiran kierrokset ihan tappiin, mutta Vala tuntuu nyt pysyvän hyvin hanskassa, etten ole tästä huolissani. Saattaa jopa tehdä ihan hyvää päästä irrottelemaan ja kaahaamaan jossakin lajissa :) Näissäkin treeneissä Vala rauhoittui tosi hyvin väliajoilla makaamaan maahan, eli se pystyi helposti laskemaan kierrokset takaisin matalalle tasolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti