torstai 16. heinäkuuta 2020

Karman sterilaatio

Karmalle on pentujen jälkeen tullut vähitellen pahenevia valeraskauksia, jotka huipentuivat viime keväänä voimakkaisiin oireisiin, joihin tarvittiin lääkitys. Tiesin, että näin ei voida jatkaa ja päivystävä eläinlääkärikin suositteli heti sterilaatiota ennen seuraavia juoksuja. Sterkka-ajankohdan kanssa olikin sitten seuraava rumba, kun ne valeraskausoireet (maidontulo) eivät tahtoneet oikein loppua. Odotin Karmalle seuraavia juoksuja kuitenkin jo heinä-elokuulle, ja ennen niitä pitäisi ehtiä leikkaukseen. Lopulta Karma pääsi leikkaukseen heinäkuun alussa. 

Sterilaatio oli tarkoitus tehdä tähystyksellä. Kohdusta löytyi kuitenkin jokin piehekö kasvain tms., joten kohtu jouduttiin myös poistamaan, eli tätä varten jouduttiin kuitenkin tekemään isompi haava. Lisäksi Karmalta löytyi yllättäen myös pieni maitorauhaskasvain, joka poistettiin sekin samalla. Näytteet lähtivät patologille tutkittavaksi. Vastauksia odotellaan vielä, toivottavasti saadaan ne jo piakkoin.

Karmasta oli huoli, että mitenkähän operaatiosta toipuminen tällä kertaa sujuu, kun sille on aiemmin tullut aika voimakasta pahoinvointia. Nyt Karma oli eläinlääkärissä leikkauksen jälkeen saanut Nutriplussaa heti, kun oli siellä kieltäytynyt syömästä omia nappuloitansa. Lisäksi leikkauksen aikana Karma oli ainakin nesteytetty kunnolla (koska pissaa illalla kotona tuli melkoiset määrät...). Tämä varmasti auttoi nyt saamaan toipumisen alkuun, koska ruoka (tai ensin herkut ja sitten seuraavana päivänä ruokakin) alkoi heti maistua ja selvisimme ilman pahoinvointeja. Muutoinkin toipuminen on sujunut todella hyvin ja meilläkin toipilasajan suurimmaksi haasteeksi on osoittautunut yritys pitää koiraa levossa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti