sunnuntai 4. elokuuta 2019

Rallyn Piirinmestaruuskilpailut

Sunnuntaina 21.7. kisattiin Nokialla rally-tokon Pohjois-Hämeen kennelpiirin piirinmestaruudesta, tuomarina Hannele Pirttimaa. TamSKilta saatiin joukkuekisaan mukaan kaksi joukkuetta. Olin mukana kakkosjoukkueessa sekä Valan että Karman kanssa. Toisena mes-luokan koirakkona joukkueessa oli treenikaverit Kaisa & Tip ja avoimessa luokassa sitten Katri & Kulo ja Ruusa & Simppu. Jännitystä saatiin, kun kisa-aamuna Katrin toinen koira, jonka piti olla joukkueessa myös, loukkasi jalkansa. Superlyhyellä varoitusajalla kisapaikalle saapui sitten varakoirakkona olleet Ruusa ja Simppu. Miten hienoa, että noin nopsasti ehti vielä mukaan! Karmankin kanssa oli jännittämistä, että ehtiikö sen juoksut loppua ennen kisoja, onneksi ehti :)

Luokkajärjestys oli alo-avo-voi-mes. Minulle tuli aika pitkä päivä paikanpäällä, mutta ei oikein ollut järkevää lähteä kotiinkaan ajelemaan luokkien välissä. Keli oli todella kuuma, joten koirien häkkiä piti päivän mittaan siirrellä paikasta toiseen sen mukaan miten sitä saisi parhaiten varjoon. Ihan hyvin kuitenkin selvittiin ja Valakin jaksoi melko kivasti iltapäivällä tehdä oman ratansa (oikeasti siinä vaiheessa kuumuus taisi jopa enemmän vaikuttaa minuun kuin koiraan). Minulla oli molempien koirien kanssa starttivuoro luokan neljäntenä, mikä oli aika kiva suorituspaikka. Radat olivat ihan mukavat, ei mitään kovin ihmeellistä.

Avo-radalla oli hyppyeste, mitä vähän jännitin Karman kanssa. Este on sille vielä hiukan epävarma, eikä Karma aina lähde irtoamaan hyppyyn. Nyt kuitenkin hyppy suijui hienosti tällä radalla. Mes-radalla oli myös hyppyeste ihan samassa kohdassa... ja Vala kulki ensin hypyn ohi! Oli aika omituinen virhe meille. Meinasi vielä käydä tosi huonosti, kun Vala oli sitten jo hyppäämässä estettä väärään suuntaan (mikä olisi ollut hylkäävä virhe). Tilanne tuli vielä tosi hassusti, kun olin jo ehtinyt sanoa "uusin" ja sitten Vala olikin varastamassa esteelle ja jouduin sitä sieltä käskemään pois ja sitten vasta päästiin palaamaan edellisen kyltin suoritusalueelle uusimista varten. Siinä sitten mietin, että olisiko tuostakin jo sakotettu (jopa hylätty), kun en ihan heti päässytkään palaamaan edelliselle tehtävälle. No ei siitä sitten onneksi virhepisteitä eikä hylsyä tullut.

Helle veroitti Karmankin normaalisti aika säpäkkää suoritusta ja tekeminen radalla tuntui tosi tahmealta. Tästä johtuen kyltiltä koira eteen ja vasemmalta sivulle tuli -1 tvä, kun Karma teki istumisen sivulle tosi hitaasti ja vaati useamman käskyn. Radan loppupuolella kahdeksikosta tuli vielä -1 p. kontr, kun meillä kävi pieni yhteentörmäys Karman jäädessä katsomaan seuraavan kylttitehtävän sunntaan sen sijaan, että se olisi kääntynyt minun mukanani. Kaikkiaan siis kuitenkin oikein kivasti meni. Olipahan myös Karman ensimmäinen kerta ikinä, kun se teki rallyrataa ulkokentällä. Taisi myös olla sille muutenkin ihan uusi paikka, se ei muistaakseni aiemmin ollut tuolla NPKH:n kentällä käynyt. Saldona siis 98 p. ja tuomarin kommetti "Aivan upeaa!".

Video Karman radasta:Mes-radalla Valan kanssa tosiaan jouduttiin uusimaan hyppy, joten siitä -3 p. Istu käännös vasempaan istu (koira vasemmalla) kyltiltä tuli -1 p. vino, kun siinä Vala ei ihan lähtenyt odotetulla tavalla tekemään käännöstä minun mukanani. Viimeinen kyltti ennen maalia piti myös sitten uusia, en tiedä alkoiko kuumus jo niin väsyttää, vai mikä ihmeen moka siinä tuli. Tehtävä oli helppo ohjaajan ympäri kiertäminen, mutta Vala lähtikin tekemään ikään kuin edestä puolenvaihtoa (yhdistettynä pyörähdykseen...). Eli vielä -3 p. uusimisesta sitten tästä. Yhteensä 93 p. ja tuomarin kommentti "Hieno rata, upeaa yhteistyötä". Radan vaikeat kohdat sujuivat ihan hienosti (mm. kukkaset), mutta sitten tuli ihan omituisissa paikoissa tehtyä nuo uusimista vaatineet virheet... Joka tapauksessa olin kovin tyytyväinen tulokseen siinä hellekelissä.

Video Valan radasta:
Muillakin meidän joukkuelaisilla meni hienosti, ja taidettiinpa olla ainut täysi viiden koirakon joukkue, jonka koirakot kaikki saivat hyväksytyn tuloksen :) Joukkuekisaan toki laskettiin vain kolme tulosta, mutta kuitenkin. Meidän joukkueemme pistesaalis riitti melko reiluun voittoon, joten kultamitalit kaulassa päästiin lähtemään kotiin!! :) Piirinmestaruuden yksilökisassakin Valan sijoitus oli kuudes, kun MES-kisaajia kaikkiaan oli 18 koirakkoa.

Tip, Karma ja Vala palkintopallilla. Harmillisesti kaksi muuta joukkueen koiraa olivat jo joutuneet poistumaan paikalta siihen mennessä, kun iltapäivällä päästiin palkintojenjakoon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti