sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Haaveesta totta

Eilen 25.5. osallistuimme Valan kanssa oman seuran rallykisoihin. Mestariluokka aloitti kisat heti aamulla ja koirakoita oli reilu parikymmentä. Meillä oli starttinumero 11, joten vuoro oli puolivälissä luokkaa. Kisa eteni mukavan sujuvaa vauhtia. Rata ei mielestäni ollut kovinkaan vaikea. Tai kyllähän siinä huolellisuutta vaadittiin monessa kohtaa (tai niinhän toki rallyssa aina..).

Vala jäi radan alkupuolella vähän kiinni häiriöihin. Halli oli pääasiassa tosi hiljainen, joten yksittäiset äänet kuuluivat melko selvästi ja alkuradasta Vala vähän seurailikin ovesta kulkeneita ihmisiä yms. Käytin hyödyksi nuo pysäyttävät kyltit, joissa sitten istuttiin rauhassa ja odotin koiralta kontaktin ennen kuin jatkettiin matkaa, niin eipä tullut tästä haahuilusta virhepisteitä. Pari pikkuvirhettä tuli tehtyä vähän myöhemmin radalla. Ensin puolenvaihto edessä kyltiltä tuli -1 p vino, kun Vala teki vaihdon jotenkin tosi hassulla tekniikalla. En varmaan muistanut itse sitten kuitenkaan antaa koiralle tarpeeksi tilaa ja aikaa, vaikka tätä nimenomaan onkin viime aikoina treenattu. Sitten parin kyltin päästä tuli vielä toinen -1 p. vähennys, tällä kertaa tvä. Kylttinä oli istu käännös oikeaan istu. Siinä Vala tarvitsi pari käskyä viimeiseen istumiseen. Itse pelkäsin, että tästä olisi tullut vinoudestakin vähennys, kun ensimmäinen istuminen jäi aika huonoksi.

Kaikkiaan siis saaliina maalissa meillä oli 98 pistettä, mikä tarkoitti viimeistä valionarvoon vaadittavaa tulosta! Valan nimen eteen saa nyt siis liittää myös tittelin FI RTVA! 

Meidän tiimi <3


Video radasta alla, videoinnista kiitos Kaisalle! :)2 kommenttia:

  1. Onnea valioitumisesta! Kiva nähdä teidän rata videolta niin näkee itsekin vähän, miltä mestariluokan rata näyttää koirakon tekemänä. :) Oven kolaukset kuuluu melko äänekkäänä myös videolla, joten ei ihme, jos Valakin niihin kiinnitti huomiota muuten hiljaisessa hallissa.

    VastaaPoista