maanantai 31. joulukuuta 2018

Vuosi 2018

Lienee vuotuisen harrastusyhteenvedon paikka taas...

Vala

Vala on treenannut rally-tokoa aktiivisesti ja kisastarttejakin kertyi 9 kpl. Paras tulos saavutettiin vuoden viimeiseksi jääneistä kisoista, joista vihdoin napsahti ensimmäinen valionarvoon vaadittava tulos. Syksyllä saimme jatkopaikan TamSKin rallyn valmennusryhmään, eli valkkuryhmätreenit on taattu ainakin syyskuun 2019 loppuun asti. Vala on rallyssa hyvä ja osaa ns. kaiken, joten onnistumiset on nyt kiinni kartturista. Toivotaan uudelle vuodelle paljon onnistuneita treenejä sekä toivottavasti päästään kisaamaan ja opitaan myös molemmat nauttimaan kisaamisesta enemmän.

Monen vuoden tauon jälkeen Vala kävi näyttäytymässä näyttelykehässäkin, kun pääsi esiintymään TollerShowssa veteraaniluokassa. 


Karma

Karma kävi alkuvuodesta pari startti rallyn alokasluokassa melko vähäisellä treenipohjalla, mutta näistä kummastakin saatiin kuitenkin oikein kiva tulos. Viimeistä alo-starttia säästelin SM-kisoja varten, mutta harmillisesti joukkuepaikka jäi tällä kertaa saamatta. Käytiin sitten viimeinen alo-starttikin vain tavallisissa kisoissa, ja sieltä tulikin täyden 100 pisteen suoritus. Hiukan ex tempore startattiin vielä lokakuussa kerran avoimessa luokassakin, jossa niin ikään onnistuimme tekemään 100 pisteen suorituksen, vaikka jälleen kerran treenejä olikin alla hävettävän vähän (mutta kävi hyvä tuuri eikä radalla ollut niitä meille vaikeimpia kylttejä). 2019 olisi kiva kisata ainakin avoimen luokan startit.

Kesän 2018 piti olla nome-kesä, mutta jotenkin tämä laji jäi taas paitsioon. Omaan kalenteriin sopivia kokeita oli tarjolla huonosti, joten treenimotivaatiokin vähän hukkui koepaikkojen puuttuessa. Syyskuussa oli kuitenkin mahdollisuus päästä oman seuran Pirkan Nuuskujen kokeeseen (taas vähän yllättäen, koska tämän kokeen ei kuulemma pitänyt alunperin olla lainkaan alo-koe). Koetilanne toi omat haasteensa ohjaajan jännityksen ja koiran vireen kanssa, mutta saatinpa kuitenkin ALO3-tulos. Katsotaan, miten 2019 lähtee sujumaan, päästäisiinkö enemmän starttamaan. Mahdollisuus voisi olla myös vaihtaa ohjaajaa ja katsoa, miten se vaikuttaisi koiran onnistumiseen koetilanteessa.

Lisäksi Karma kävi MH-luonnekuvauksessa, joka oli mielenkiintoista seurattavaa. Suuria yllätyksiä ei tullut, joskin Karma oli kuvauksessa hieman tasaisempi ja hillitympi kuin mitä olin ennakolta ajatellut sen voivan olla.

Karma osallistui myös TollerShowhun, käyttöluokkaan.

Pienenä haaveena tulevalle vuodelle olisi myös tokostartti. Vuoden tuumaustauon aikana toko on taas pikkuhiljaa alkanut maistua ohjaajallekin. Paljon olisi kuitenkin vielä työstettävää liikkeissä ennen kuin kisoihin kehtaisi ilmoittautua (ne kaukot!)


Usva

Usvan ainoaksi viralliseksi tulokseksi vuodelta jäi ainokainen näyttelykäynti TollerShown junioriluokassa. Kaikenmoista pienempää ja vähän isompaakin treenailtiin, mutta viralliset startit saavat odottaa rauhassa vuotta 2019 tai myöhempää aikaa. Itselle oli ensin kova harmitus luopua koe- ja kisahaaveista, mutta eipä sen oikeasti väliä ole. Kisataan sitten, kun koira on siihen oikeasti valmis. 

Tämän talven ajan Usva treenailee tokoa (jakaen ryhmäpaikan puoliksi Karman kanssa). Lisäksi jatketaan nometreenejä ja yritetään ehtiä säännöllisesti käydä uimalassa. Keväällä sitten jatketaan uintiharrastusta luonnonvesissä. 



Yleisesti ottaen yritän olla asettamatta liikaa tavoitteita tai edes haaveilemasta liikoja tulevien harrastuskuvioiden suhteen (vaikka tässäkin yllä tuli jo kyllä listattua kasa kaikenlaisia ajatuksia tulevasta..). Tämä syksy on jo pitänyt aika lailla hidastaa tahtia oman jaksamisen mukaan ja hyväksyä, että "kaikkeen" ei vaan pysty osallistumaan. Ensi vuosi mennään samalla tavalla, harrastetaan (ja kisataan) sen verran, mikä sitten hyvältä tuntuu ja miten jaksaa. Toivotaan, että saadaan nauttia koirien kanssa yhdessä tekemisestä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti