lauantai 23. joulukuuta 2017

Voivoi taas

Käytiin Karman kanssa tekemässä koetreeni oman seuran kisoissa viime sunnuntaina. Halusin siis ilmoittautua oikeisiin kisoihin tsekkaamaan meidän tilanteen, vaikka pentujen jälkeen olikin vasta melko vähän treeniä alla. Itse olen kamala jännittäjä, joten kokeissa on hyvä pystyä käymään säännöllisesti, niin ei pahin paniikki pääse valloilleen. Olen huomannut, että mitä pidempi kisatauko, sitä pahempi on aina oma jännitys.

Tavoitteena kokeessa oli saada tehtyä kokonainen suoritus ja pitää hyvä fiilis yllä koko ajan. Kokeessa voittajaluokan liikkeet tehtiin yhteen putkeen, eli yksilösuoritus oli melko pitkä. Karma jaksoi hienosti ja olen siitä todella iloinen. K palkkaantui hyvin sosiaalisesti. Liikkeissä sinänsä näkyi kyllä palkkattomuuden vaikutukset, tuli paljon tuplakäskyjä, välillä vähän säätöä saada koira perusasentoon ennen liikkeen alkua jne. Yleisfiilis meillä kehässä kuitenkin oli nyt siihen suuntaan, mitä toivonkin sen olevan, joten kokeesta jäi kokonaisuutena ihan kiva mieli, vaikka pisteet eivät riittäneet edes tulokseen. Alla eriteltynä liikkeittäin:

Paikkamakuu: 10. Aloitettiin paikkiksella. Luokassa oli yhteensä kolme koiraa, joten kaikki samassa paikkiksessa. Karma oli luokan ensimmäinen koira, ja siis reunapaikalla makuussa. Ei ihmeitä. Vähän hitaahkot (treenitilanteeseen verrattuna) maahanmeno ja istumaan nousu.

Välissä lyhyt tauko, kävin palkkaamassa Karman meidän häkin luona, ja sitten takaisin kehään.

Seuraaminen: 8½. Edisti vähän jossain kohdin ja jotkut käännökset vähän löysiä. Peruutus poikittaen. Yksi pa meinasi jäädä tekemättä, käskin istumaan.

L: 7. Asennot istu, maahan. Karman teki 2x istu. Liikkuroidun tilanteen perusongelma näemmä, ei vaan pysty tekemään eri asentoja.

Luoksari: 6. Pitkäksi venynyt stoppi, mutta stoppi kuitenkin. Olen iloinen! :)

Ruutu: 8. Kaksi käskyä maahanmenoon ruudussa. Lisäksi en nähnyt kunnolla, että oliko Karma ruudussa vai takareunasta yli, mutta ajattelin, että en sitä saa korjattua kuitenkaan, niin olkoon siellä sitten. Voi olla, että tuplakäsky johtui tuosta minun käymästäni päänsisäisestä keskustelustani, ehkä K vaistosi ja kuuli ekassa käskyssä tietyn epävarmuuden.

Ohjattu: 10. Vasen kapula. Tämä oli hieno, super!

Tunnari: 0. K lähti kapuloille ihan valtavalla vauhdilla, eikä sitten pysähtynyt juuri lainkaan haistelemaan. Nosti yhden, tiputti ja nappasi rivin reunimmaisen kapulan, jonka palautti. En tiedä, olisko tuo ekana nostettu sitten kuitenkin ollut jopa se oma...

Kaukot: 5. Tuplakäskyjä ja etenemistä. Mutta silti, kaikki asennot tehtiin ja liike suoritettu niin, että pisteitäkin jopa tuli :D (Tämä on mun ehdoton henkilökohtainen inhokkiliikkeeni)

Hyppynouto: 0. Ajattelin, että pomppivalla matolla kapula pitää heittää kauas, että Karmalla olisi edes vähän parempi mahdollisuus linjata palatessaan esteelle (eikä kiertää). No, se kapula sitten meni tosiaan kauas, takaseinään asti. K lähti noutoon, mutta ei esteen jälkeen bongannutkaan kapulaa vaan jäi etsimään kohtaan, jossa kapula oli heiton jälkeen ekan kerran pudonnut maahan, ennen kuin se pomppi sinne seinän viereen. Ja kun kapulaa ei löytynyt, niin Karma palasin takaisin vierelle, hienosti esteen kautta hypäten. Muodon vuoksi lähetin sen vielä uudestaan, jolloin se bongasi kapulan ja saatiin ihan hyvä nouto lopuksi tehtyä. Tuomari huomautti, että heitto olisi minun kannattanut uusia, mutta eipä taas itse tajunnut siinä sitä ajatella. Eikä sen pisteiden kannalta niin väliä, uusinnalla oltaisiin kai päästy kolmostulokseen, kun nyt jäätiin ilman tulosta, mutta samapa tuo on.

Tuomarina Ilkka Sten. 

Muutama päivä tämän kokeen jälkeen huomasin Karman aloittaneet juoksut (joko nyt?!), joten sekin varmaan jo painanut vähän tässä suorituksessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti