torstai 25. toukokuuta 2017

Valalle RTK3!

Viime lauantaina kilpailtiin minun ja Valan viimeiset rallykisat voi-luokassa. Paikkana näissä kisoissa oli kotihalli Niihamassa.

Katsoin kisoja edeltäneenä iltana lähtölistoja netistä ja harmikseni meille oli arvottu suoritusvuoroksi heti ensimmäinen paikka. Huhhuh. Mutta ei voinut mitään, ja jonkunhan se on aina pakko olla se eka menijä. Ainakin oma vuoro olisi nopeasti ohi, eikä tarvitsisi kisapaikalla sitä odotella ja jännäillä kovin pitkään. Ilmoittautuneita koiria oli 17, mutta parin peruutuksen jälkeen kilpailijoita taisi olla 15. 

Rata oli meille melko helppo, mutta haasteena radassa oli alussa pitkä pätkä oikealla puolen. Huomasin suorituksen aikana, kuinka itse joudun (tai ainakin näin tein, ehkä olisi voinut olla tekemättäkin) katsomaan Valaa enemmän sen seuratessa oikealla puolen. V jätättää vähän enkä ihan luota siihen, että se kulkisi siinä täysillä mukana. Yleisö kyllä kommentoi kovasti, että ei näe tätä, joten varmaan aika paljon sitten omaa tunnetta oikean puolen seuraamisesta vs. vasemmalla seuruu. Jokatapauksessa, seurauksena tästä huomasinkin radalla, että en ehdi seurata kylttejä kunnolla, kun oma katse on siellä koirassa eikä niinkään radassa... toi vähän lisähaastetta matkaan! Onneksi tosiaan ei ollut mikään vaikea rata ja onnistuin hämmentävän hyvin muistamaan tehtävät ja kylttien sijainnit.

Edestakaisen pujottelin lopussa ja lähestyttäessä jo seuraavaa kylttiä, V meinasi livahtaa takakautta vasemmalle puolen, mutta onneksi pysyi kuitenkin oikealla. Tämä ei ilmeisesti näkynyt tuomarille, mutta itse tunsin tämän taas selvästi. Ehkä se oli niin pieni, että ei välttämättä näkynyt ulospäin kenellekään. Radalla oli kahteen kertaan puolenvaihto jalkojen välistä ja kummaskin mun oli vaikea saada askeleet kohdilleen suorituspaikalle, tuli hankalia rytmitysongelmia. Vala teki kuitenkin tästä huolimatta ihan hyvin. 

Ihmetys ja ilo oli lopulta suuri, kun tuloslistaan kirjattiin meidän riville täydet 100 pistettä! Tuomari Fiia-Maria Kiviojan kommentti arvostelulapussa oli "Sujuvaa ja rauhallista yhteistyötä". Ihan mieletöntä! Olimme ainoat täysillä pisteillä, joten luokkavoitto oli taas meidän! Tätä myöten Vala ansaitsi itselleen myös koulutustunnuksen RTK3 ja siirtyy seuraavaksi kilpailemaan mestariluokassa. Aika makea fiilis: kolme kisaa voittajaluokassa, kaikissa pisteet 95 tai yli ja kolme luokkavoittoa!

Jonkun verran on vielä treenattavaa ennen kuin olemme valmiita mestariluokan kisoihin, mm. peruutus oikealla puolen

1 kommentti: