sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Kakkostulos

Tänään kisattiin taas TamSKin kisoissa "kotihallilla". EVL:ssä oli paikalla 10 koirakkoa, eli tiedossa oli vähän enemmän odottelua kuin viime kisoissa. Meillä oli starttivuoro heti toisena, mikä oli ihan mukava paikka kisata.

Vala ei ollut alussa ihan täysin mukana hommassa, vaan haahuili ja kyttäsi kaikkea muuta ympärillä tapahtuvaa. Jotenkin ensimmäinen kehään meno, paikallaolot ja yksilöliikkeiden eka setti olivat tosi tahmean tuntuiset, ja jouduin useampaan kertaan herättelemään koiraa pitämään kontaktia. Ensimmäisen yksilösetin jälkeen jätinkin Valan autoon odottamaan, sillä tiesin sen nostavan koiran kierroksia (tavallisesti pidän Valaa yleensä mahdollisimman paljon mukanani ja se saa olla kentän reunalla odottelemassa omaa vuoroa). Toisessa yksilösetissä Vala olikin paljon enemmän oma itsensä. Videolla alkupuolikaan ei näyttänyt niin pahalta, kuin miltä minusta kehässä tuntui.

Liikkeet suoritusjärjestyksessä:

Paikalla istumien: 0. Elämänsä ensimmäistä kertaa Vala meni istumisen aikana maahan. Se oli kuulemma ensin rapsutellut itseään ja sen jälkeen sitten asettunut maahan makaamaan (jossakin n. 40 sek kohdalla).

Paikalla makaaminen: 9,5. Vala kääntyi vähän perääni, kun palasin sen taakse. 

Ohjattu nouto: 9. Arvonnassa osui vasen kapula, joten odotukset eivät olleet kovin korkealla. Merkille V olisi voinut mennä vähän nopeamminkin. V kääntyi aika tiukasti, mutta meni kuitenkin ihan suoraan vasemmalle kapulalle. Hidas palautus. 

Zeta: 6. Istu-seiso-maahan. Istumisen V jäi seisomaan, seisomisessa se kääntyi palatessani sen ohi. Maahanmeno hyvin, vaikka vaihdoinkin lennosta käskysanaa tällä viikolla.

Tunnari: 9,5. Hitaahko palautus.

Kaukot: 6. Yksi vaihto (s-m) meni väärin. Muuten jälleen ihan super, tassut pysyivät ihan paikoillaan! Pistemenetyksestä huolimatta olen kovin tyytyväinen :)

Metallihyppy: 10. Oli se tässäkin mun mielestä hidas palautuksessa. Tosin heitto jäi sen verran lyhyeksi, että ehkä hitaus ei kauheasti näkynyt.

Luoksari: 7. Tarvitsi kaksi käskyä maahanmenoon. Pomppu sivulletulossa.

Seuraaminen: 8. Juoksuosuus levisi, muutenkin kontakti oli vähän hakusessa. Kaikkiaan jäi vähän sellainen fiilis, että V oli rennolla sunnuntaikävelyllä sen sijaan, että olisi oikeasti tehnyt töitä.

Ruutu: 9. Tämä oli hyvä, oli kiva lopettaa suoritus tähän. Lopun seuruu oli vähän löysää.

Yhteensä 234,5 pistettä, II-tulos ja luullakseni sijoituksena 4/10. Pisteiden valossa siis oikeastaan ihan mukiinmenevä suoritus. Paljon oli hyvääkin tässä, vaikka itse tahtookin aina takertua virheisiin.

Tämän kokeen tavoitteena oli, että minä pystyisin hengittämään rennosti kehässä. Osittain päästiikin tähän, vaikka välillä vähän kyllä ahdisti. Olo oli kuitenkin paljon parempi ja rennompi kuin esimerkiksi edellisessä kokeessa, enkä tällä kertaa kokenut enää ennakoinnin tuomaa paniikkia siitä, että kohta minun pitäisi reagoida liikkurin käskyyn ja antaa itse käsky jne. Mutta on tässä vielä tekemistäkin.. nyt ehkä vähän tilannetta hankaloitti nuhainen olo, joten nenäsuihkeestakin huolimatta nenä vuosi ja olo oli välillä tukkoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti