keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Keskiviikon nomeilut

Illalla käytiin kasvattajan järjestämissä taipparitreeneissä. Teemana olivat jälki ja laukaukset, joten ajattelin, että mennään tuon ala(taippari)ikäisen kanssa kuuntelemaan haulikkoa. Vähän yllättäen Valalle tarjottiin mahdollisuus myös treenata jälkeä (alunperin V:n piti olla vaan autossa mukana, ettei tarvitse kotiin jäädä...)

Johannes oli Valan kanssa ja minä Karman. En nähnyt V:n jälkeä, mutta lähetys oli kuulemma niin, että koira piti lähettää jäljen alkuun vähän kauempaa. Ekalla kerralla V oli (taas...) lähtenyt vaan kaahaamaan, mutta tokalla lähetyksellä se otti jäljen, jota seurasi ilmeisesti n. puoliväliin maavainulla, poistui jäljeltä, ja eteni sitten omatoimisesti ilmavainulla kaadolle ja palautti kanin hyvin.

Haulikolla ammuttiin muutamia laukauksia. Kokeeneemmat koirat (ml. Johannes & Vala) aloittivat lähempää ja me pentujen kanssa reilusti kauempaa. Siitä sitten siirryttiin vähitellen aina lähemmäs ampujaa. Vala oli ollut alkuun ihan ok, mutta ihan ampujan lähellä ollessa alkoivat kierrokset vähän nousta; ts. V reagoi aseen nostoon. Ihan kohtuullisesti oli kuulemma kuitenkin pysynyt hanskassa...mutta erinomaisen hyvää treeniä sille siis!

Karma veti ekalla laukauksella vähän korvia luimuun, mutta palautui heti, kun syöttelin nameja sille. Tämän jälkeen seuraavilla laukauksissa se kääntyi vilkaisemaan äänen suuntaan, mutta ei reagoinut muuten. Välillä vaan oltiin ja välillä tehtiin vähän temppuja (maahanmenon tarjoamista) ja vikalla laukauksella leikin sen kanssa vetoleikkiä lelulla. Hyvähyvä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti