tiistai 31. joulukuuta 2013

Uutta ja vanhaa vuotta

Tämä vuosi on sujunut koiraharrastusrintamalla varsin hyvin. Tokossa on menty eteenpäin ihan huikeata vauhtia: pääsimme nuorten koirien rinkiin (jossa meillä on ollut tosi hyviä koulutuksia!) ja syksyllä saatiin treenipaikka TamSK:in tavoitteellisesti treenaavien ryhmästä (jossa on tosi hyvät treenikaverit!). Kisapuolella eka voittajaluokan ykkönen tuli vähän yllättäen, ja sen jälkeen napsahti vielä toinenkin ykkönen huippupisteillä. Kolmatta sen sijaan ei saa, mikä kyllä kismitti jonkin aikaa melko rajusti. Nyt ei enää harmita, vaan ajattelen tämän vuoden kisakautta oikein hyvillä mielin :)

Nomessa starttasin Valan kanssa Pirkan Dameissa, mikä sujui ihan meidän tason mukaisesti. Myöhemmin keväällä meillä alkoi vähän mennä sukset ristiin tässä lajissa, ja kysyinkin, josko Johannes haluaisi kokeilla Valan ohjaamista. Loppuvuosi onkin sitten menty niinpäin, että hän on toiminut koiran ohjaajana, ja minä treeneissä damin heittäjänä / hakuruuduntäyttäjänä jne. Lintumetsälle ei tänä syksynä juurikaan ehditty, ja se yksi ainoa viikonloppukin jäi ihan pelkäksi passitreeniksi (V oli kyllä tosi kivasti!). Hirvimetsällä V sai käydä mukana istuskelemassa autossa ja tauolla kerjäämässä makkaranpaloja metsämiehiltä..

Muista lajeista Vala ehti tämän vuoden aikana nuuskuttelemaan yhden verijäljen. Ei kauheasti tapahdu editystä tässä lajissa, jos treenivauhti on tällainen, mutta tuli sentään yksi tehtyä, että ei ihan ainakaan täysin unohdu tämä homma. Uutena lajina tutustuimme flyballiin, joka on hauskaa ja vauhdikasta vapaa-ajanvietettä. Lisäksi Vala on kunnostautunut geokoirana, eli sen lisäksi, että se vaan olisi mukana lenkillä etsiessämme geokätköjä, se myös itse osaa pyynnöstä etsiä piilotettua purkkia. Useimmiten kirsu toimiikin varsin hyvin :) Yhteensä tälle vuodelle kätkölöytöjä kertyi 291 kpl ((keskimäärin 0,8 löytöä/päivä)., mikä on kyllä aika vähän edellisiin vuosiin verrattuna.

Alkuvuodesta piti jättää hyvästit Niki-papalle, joka sai elää mukavat 13 vuotta. Vanhemmilleni ei kuulemma näillä näkymin uutta koiraa tule, mutta olen luvannut, että Valaa saa kyllä hakea lenkille ja hoitoon, jos siltä tuntuu (ja onhan V vanhemmillani hoidossa nyt ollutkin muutaman kerran meidän menojemme takia).

Kuva on otettu joulukuun alkupuolella, jolloin vielä oli lunta... Vala on muutoin karvaton, mutta onhan tuo häntä aika tyylikäs tupsu!


Koiraharrastuksen ulkopuolella elämään on mahtunut paljon kaikenlaista - sekä niitä ylä- että alamäkiä. Onneksi kokonaisuus on kuitenkin plussan puolella :) Ensi vuodelle toivon työpaikkaa ja sitä myöten valmistumista koulusta.

Valan kanssa startataan EVL:ssa ja kisataan niin paljon kuin huvittaa. Nytpä voi ainakin ilmoittaa huoletta kisoihin, sillä ei tarvitse pelätä ja laskeskella luokkanousujen mahdollisuuksia ;) Eiköhän me siitä se valiokin tehdä, ennemmin tai myöhemmin (ei siis välttämättä edes vielä ensi vuoden aikana, katsotaan rauhassa, miltä matka näyttää). Bh-kokeen voisi käydä suorittamassa, jos sopiva koe osuu kohdalle. Ehkä käydään jossakin näyttelyssä, tai sitten ei. Muutoin ohjelmassa on toivottavasti ainakin nomeilua, metsästystä, ja edes vähän mejäilyä ja ehkä sitten jotain muutakin (sitä flyballia tms.). Silmäpeilaukseen on varattu aika Valalle alkuvuodesta, toivottavasti kaikki on ok.

Mitäs vielä... yhdistyshommia on tiedossa ensi vuonnakin (varsin TOKO-painotteisia juttuja nekin). Valan jäsenyys nuorten koirien ringissä jatkuu vielä puolisen vuotta, joten otetaan ilo ja kaikki hyöty irti alkuvuoden koulutuksista. Toisen koiran ottaminenkin on kutkutellut mieltä jo jonkin aikaa, varsinkin nyt, kun uudessa kodissa on tilaa ja meitä on periaatteessa kaksi ihmistä harrastamassa koirien kanssa, eikä Nikiäkään enää ole (vaikka N asuikin päätoimisesti vanhempieni luona).

Rauhallista vuodenvaihdetta kaikille ja onnellista tulevaa vuotta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti