tiistai 20. elokuuta 2019

TollerShow 2019

Viime sunnuntaina osallistuimme tollereiden erikoisnäyttelyyn eli TollerShow:hun. Tänä vuonna näyttely järjestettiin Tampereella Kaupin vinttikoiraradalla, joten meillä oli mukavan lyhyt matka näyttelypaikalle. Saman viikonlopun lauantaina olisi ollut myös rally-tokon SM-kisat Kuopiossa, mutta ne oli nyt jätettävä perhesyistä väliin. Harmitti kyllä, ja harmittaa yhä, koska Valalla olisi tänä vuonna kevyesti tulokset riittäneet SM-kisoihin osallistumiseen. Mutta koska Kuopion reissu jäi välistä, niin käytiin sitten sunnuntaina näytelmässä esiintymässä.

Tulosodotuksia ei sen kummemmin ollut, vaan laatuarvosteluja lähdettiin hakemaan. Karma sai EH, Vala ja Usva H. Valan H vähän harmitti, mutta minkäs teet. Usva on tällä hetkellä ihan karvaton ja Valallakin on jo pitkään ollut karvanlähtö, joten se on melkoinen pörrökasa, kun päällikarvat sojottaa mikä mihinkin suuntaan...

Näyttelypäivä oli kuitenkin ihan mukava, ja pääsin tapaamaan monia tuttuja, joita en ollut pitkään pitkään aikaan nähnyt. Oli tosi kiva jutella! :) Karman pennuista Usvan lisäksi paikalla olivat Kero ja Toska. Kero on tällä hetkellä Usvan tapaan korkeajalkainen laiha honkkeli, joten Kero sai myös H:n. Toska sai EH. Vähän harmillisesti nämä Koski-pennut täyttivät tosiaan juuri elokuun alussa 2v., joten joutuivat siis esiintymään avoimessa luokassa. Karma ja Toska esiintyivät lopuksi vielä Siipiveikon kasvattajaryhmässä, joka sai KP:n ja Pohjois-Hämeen Kennelpiirin myöntämän palkinnon siitä, että oli eniten näyttelyyn ilmoitettuja kasvatteja. 

Narttujen tuomarina toimi Pekka Teini. Hänellä kiva tapa arvostella koirat ääneen kehässä :)

Usva AVO H:
Keskikokoa hieman kookkaampi ja neliömäinen narttu, joka antaa ilmavan vaikutelman. Lähes oikealinjainen pää. Pysty kaulaosa ja pysty olkavarsi. Hyvä rintakehän syvyys, mutta saisi olla voimakkaampi. Pitkä sääri, niukka ja kapea reisi. Esiintyy tänään kovin niukassa karvapeitteessä. Melko jyrkkä lantio ja häntä kiinnittyy alas. Mukava käytös.

Karma KÄY EH:
Mittasuhteiltaan lyhyehkö, tyypiltään erittäin hyvä narttu. Hieman lyhyt kuono-osa ja korostuneet poskikaaret. Hyvä rintakehä. Pystyhkö olkavarsi ja hieman niukka polvikulma. Hieman pehmeä selkä, joka liikkeessä korjaantuu hieman. Hieman vellovat etuliikkeet. 

Vala VET H:
9-vuotias veteraaninarttu, joka on keskikokoa kookkaampi. Oikealinjainen pää. Tummat silmät. Jo kovin syvä rintakehä, pystyhkö olkavarsi. Melko jyrkkä lantio. Peitinkarvassa hyvä laatu, mutta se ei ole nyt parhaimmillaan. Mukava käytös.


Usva kehässä. Kuva (c) Jarno Niemi / Magicfox's

Toska (Sv Kuohuva Koski), Kero (Sv Kohiseva Koski) ja Usva (Sv Kosken Ututyttö). Kuva (c) Salla Viljanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti