maanantai 24. helmikuuta 2014

Suuri koiraharrastajan opas

Kyseessä on siis tämä kirja. Jokunen aika sitten sain noudettua postista tilaamani kappaleen ja nyt on koko teos luettu läpikin. 

Kirjan aiheena ovat nimen mukaisesti koiraharrastukset ja harrastuskoirat. Kirjassa käydään mukavasti läpi eri lajeja sekä rotuja, joiden alkuperäinen käyttötarkoitus ko. laji on. Kirja tuokin kivasti esiin sen, että monet koirarodut ovat oikeasti aktiivisia ja tekemistä varten luotuja. Tavallisessa rotuesittelyjä sisältävässä kirjassa rotujen käyttöpuoli jää yleensä todella vähälle ja lähinnä niissä kai esitellääkin rodut sillä mielellä, että "alkuperäinen käyttö: metsästyskoira, nykyään yleisesti seurakoira". 

Kirja on koottu lukuiset eri ihmisten (aktiivisten harrastajien ja kasvattajien) kirjoittamista teksteistä. Tästä aiheutuu luonnollisesti pieni miinus siitä, että esimerkiksi rotujen esittelytekstit ovat hyvinkin erilaisia verratuna toisiinsa: toiset lyhyitä, toiset pidempiä ja kerrotaan erilaisista asioista. Toisaalta kuitenkin taas jokaisen tekstin perässä on kirjoittajan nimi, ja näinpä selvästi kerrotaan, että tämä on kunkin henkilön "mielipide" aiheesta. Minusta mielenkiintoisempia tekstejä ovatkin ne, joissa kerrotaan suoraan rodusta, otetaan kantaa asioihin eikä peitellä huonoja puolia. 

Kuitenkin ainoa asia, joka minua oikeasti vähän tässä kirjassa harmittaa, on kieliasu. Paikoin teksteissä on aika ikävästi korvaan särähtäviä kielivirheitä... en edes (enää) pidä itseäni pilkunviilaajana (ja kirjoitan tätä blogiakin milloin enemmän ja milloin vähemmän puhekielisesti), mutta jotenkin vaan kirjaa lukiessa nuo virheet kyllä hyppivät heti silmille.

Kokonaisuudessaan tykkään kirjasta kuitenkin paljon, ja se on ehdottomasti ansainnut paikkansa kirjahyllyssä. 

Niin ja olen toki kovin iloinen, että minun ottamiani valokuviakin kelpuutettiin teokseen mukaan kolme kappaletta. Yksi kuvista jopa pääsi kohtuu isona Noutajat-osion otsikkokuvaksi :)

AdLibriksestä teoksen saa ostettua hyvinkin kohtuulliseen hintaan *winkwink*.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti