tiistai 8. toukokuuta 2012

Tokotusta


Sunnuntaina suuntasin Valan kanssa pitkästä aikaa Pirkan Nuuskujen kimppatreeneihin etsimään treeniseuraa. Hienosti on muuten taas alkanut tämäkin vuosi: vakaa ajatus oli osallistua oikeasti johonkin ohjattuun ryhmään, mutta eipä vaan olla osallistuttu. Onneksi on treenikavereita, joilta saa palautetta ja nyt taas tuolta kimpparyhmästä hyvää häiriötreeniä.


Tosin tämä viimekertainen treeni ei saanut ihan parasta alkua, kun valmistautuminen jäi jokseenkin puolitiehen. Ajatuksena oli käydä vielä kotona ennen treenejä hakemassa tavaroita, mutta eipä sitten tullutkaan käytyä. Kaupassa pyörähdin hakemassa pussin lihapullia ja halvan vinkupehmolelun. Ajomatkalla sitten pientä suunnitelmaa siitä, mitä pitäisi treenata.


Ensimmäiseksi tehtiin yhteisesti paikallaolo n. 2 min, Vala teki istuen. Ei olla pitkään aikaa tätä tehty, eikä edes noin pitkää aikaa, eli aikamoinen soitellen sotaan -aloitus vielä itse treenillekin. Vala reagoi liikkuriin "käsky"-komentoon menemällä maahan ensin. Pyysin Valan takaisin sivulle ja sitten jätin sen riviin. Kivasti se malttoi istua. Vähän se oli välillä ehkä epävarman näköinen, mutta oikeesti aika super!


Tämän jälkeen hyppy, kun Minna oli tuonut kunnon esteen paikalle (kiitos!!). Ensimmäisellä kerralla Vala meni istu-käskyllä maahan - mitä ihmettä? Tosin tässäkin V vähän näytti siltä, ettei se ollut ihan varma, mikä on homman nimi... hyppyäkään ei olla aikoihin tehty, joten ihmekös tuo sitten. Plaah mulle, olisi pitänyt tehdä joku helpompi aloitus. Tämän jälkeen kuitenkin ok, myös liikkuroituna. Vala tosin jäi taas ihan hirveän lähelle estettä hypyn jälkeen. Onneksi sillä on sen verran ponnistusvoimaa ja ketteryyttä, että se kyllä pääsee siitäkin ihan kivasti hyppäämään, mutta olisihan se nyt parempi, jos siinä välissä olisi edes pieni hajurako.


Sitten tein itsenäisesti vähän sivummalla jäävät, luoksaria ja kaukoja. Ensin seisomaan jääminen, no problem. Sitten luoksari takapalkalla, jossa Vala pysähtyi kivasti (jep, vinkupehmo ei ollut koiran mielestä yhtään huono hankinta). Sen jälkeen maahan meno, josaa Vala sitten jäikin seisomaan. Damn, ehdin jo ajatella, että tästä sekoilusta on päästy, mutta ei. Uusintayritykset ok. Sitten kaukojumppana m-s-m -vaihtoja namiohjauksella, ei ihmeempiä. Kunhan nyt koitan vaan saada noita liikeratoja varmisteltua. s-i-s -vaihtojen opettamista en ole edes vielä uskaltanut ajatella, kun tuntuu jotenkin niin hankalalta. Sitten vielä toinen luoksari samalla tavalla (mutta eri kohdassa kenttää kuitenkin).


Loppuun toinen paikallaolo, 3 min piilossa. Vala oli kuulemma ollut ihan nätisti :)


Molempia paikkamakuita ennen tehtiin pieni kopelointiharjoitus, ikään kuin kehääntulo kisamaisesti. Ihan hyvä juttu. Kiva kun pääsee tekemään tällaisia, mitä ei ikinä yksin treenatessa pysty toteuttamaan.


Kisafiilistä pikkuhiljaa taas. Pitäisi ajatella nyt kunnolla, mitä ennen kisoja kannattaa tehdä. Luoksaritreenit jatkuu, mutta muut liikkeet nyt periaatteessa on hyvin hanskassa, joten kovin kummallisia säätöjä tuskin kannattaa alkaa puuhaamaan. Ehkä jutskataan enemmän noiden voi-evl -alkeiden parissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti