maanantai 2. huhtikuuta 2018

Pääsiäisrallyt

Pääsiäisviikonloppuna omalla seuralla oli tarjolla kolmet rallykisat, launtaina yksi kisa ja sunnuntaina kaksi. Ilmoitin lauantaille Karman alokasluokkaan ja sunnuntaille Valan mestariin kumpaankin starttiin.

Lauantain alo-rata oli mukavan helpohko, vaikkakin rata päättyi pujotteluun juoksuvauhdissa, mitä vähän jännitin. Tiistain kenraalitreeneissä Karmalla niin hirveän kivaa, että juoksussa se kävi pari kertaa napsimassa minua! Lauantainakin kisoissa Karmalla oli ihan mielettömän siistiä ja se oli ihan täpinöissään päästessään hallille ja radalle. Oli kuitenkin hiljaa koko ajan, vaikka kierroksia olikin paljon. Meidän vuoro oli heti neljäntenä, joten kauaa ei tarvinnut odotella. Seuraaminen ei ollut kauhean nättiä, vaan Karma lähinnä tuntui superpallolta ja pomppi radan läpi. Olin ihan varma, että virheitä tästä jo napsuu ja vinoja asentojakin tuli. No eipäs tullut, vain yhdeltä kyltiltä (koira eteen, oikealta sivulle istu) tuli -1p kontr. Sen sijaan ensimmäisenä olleelta kyltiltä (koira eteen, ohj. peruuttaen 1-2-3 askelta) napsahti -10p., koska tuomarin mukaan otin itse vain 1-2-2 askelta. Voisin vaikka vannoa, että otin kolme, mutta ilmeisesti joku ihan totaalinen blackout on käynyt sitten itselle siellä radalla. Voihan hitto. Ensimmäistä kertaa ikinä taisin itse tehdä tällaisen mokan. Karmalle siis yhteensä 89 p. tuomari Pia Heikkisen kommentilla "Energinen koira, sujuvaa yhteistyötä".

Sunnuntaina jatkui sitten kisaturnee. Harmillisesti sunnuntain luokkajärjestys menikin niin, että mes oli viimeisenä. Minulle aamupäiväkisat sopisivat paljon paremmin. Kumpikin rata näytti alkuun paperilla vähän haastavalta, mutta eivätpä se sitten käytännössä niin pahoja olleetkaan. Virheitä tuli kuitenkin harmillisesti tehtyä. Odottelua meille tuli paljon, ensimmäiselle radalle startattiin ihan viimeisten joukossa, toiselle radalle kakkosryhmän toisena koirakkona. Pidin Valaa aika paljon häkissä ennen ratoja ja otin sen hihnaan vasta aika lähellä ennen omaa vuoroa. Tavoitteena hakea treenimäisempää fiilistä, koska treeneissäkin olen ensin apparoimassa muita ja sitten pikaiseen käyn hakemassa oman koiran tekemään. Kiva rennohko yhteisen tekemisen fiilis löytyikin meille nyt. Valan häntä heilui radalla eikä oikean puolen tekeminen ahdistanut yhtään (päin vastoin, varsinkin jälkimmäisellä radalla oli aika siistiä!), mikä on pitkään ollut pieni murheenkryyni kisatilanteissa. 

Ensimmäisellä, Hannele Pirttimaan, radalla harmillisesti vasemmalla peruutus lähti huonosti liikkeelle ja Vala oli hetken poikittain minuun nähden (korjasi kyllä hienosti itse!), joten tästä -10p. Lisäksi tuli kaksi uusimista, ensin liikkeestä maahan kierrä koira, kun V jäi istumaan (oho, outo virhe?) ja sitten heti seuraavalla kyltillä perskukkasessa V ei ensin vaihtanutkaan seuraamispuolta. Molemmat tehtävät kuitenkin uusinnalla virheettä. Näiden lisäksi vielä kaksi -1p virhettä, 360 vasempaan oli tahmea ja tuplasaksalainen oikealla, joka taisi taas olla vähän eriaikaisesti suoritettu. Yhteensä pisteitä 82 p., tuomarin kommentti "Hyvä sujuva rata". 

Toinen rata oli Anna Pekkalan tuomaroima. Se sujui muuten hyvin, MUTTA ensimmäisenä oli kylttitehtävä istu, seiso, maahan. Vala meni ensimmäisellä maahan käskyllä istumaan ja siitä toisella käskyllä maahan. Sen enempää ajattelematta jatkoin eteenpäin, enkä yhtään siinä radalla hoksannut, että tuo oli -10p. virhe. Loppupuolella tuli -1p. kyltiltä koira eteen, oikealta oikealle, istu, kun V oli aikeissa lähteä peruuttamaan eikä istunut heti eteen (hetken aiemmin oli tehty edessä peruutus).  Lisäksi vielä käytösruudusta (edessä maaten) -1p., kun V kerran nuuskaisi maata. Voihan hittolainen, kun olisin hoksannut uusia tuon ensimmäisen kyltin suorituksen. Kyllä harmittaa :( Tältä radalta 88p., kommentti "Hieno, iloinen yhteistyö". Vala on kultainen <3 Tarttis vaan jostakin löytää parempi ohjaaja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti