sunnuntai 6. elokuuta 2017

RTK4

Eilen lauantaina osallistuimme Valan kanssa uramme kolmansiin MES-luokan rally-toko -kilpailuihin. Kisat olivat ulkona, nurmikentällä. Säätiedotus oli lupaillut todella huonoa keliä, runsasta sadetta ja ukkoskuuroja. Aamupäivä oli lopulta kuitenkin ihan hyvä sään puolesta. Aurinkokin paistoi välillä ja silloin sitten olikin heti jo lähes tukalan kuuma.

Lähtölistassa oli 17 kilpailijaa merkittynä ja me olimme starttivuorossa heti kolmantena. Ihan kiva, eipä tarvinnut odotella omaa vuoroa. Vala oli kehässä vaisu ja koko rata tuntui meidän osalta pienoiselta taistelulta, että jaksetaanko tsempata maaliin asti. Rally on kuitenkin tämän suhteen armollinen laji, koska koiraa saa kannustaa niin paljon kuin huvittaa.

Rata sinänsä oli aika helpon oloinen, mutta yllättävän paljon siinä kuitenkin kertyi lopulta koirille virheitä. Valan saldo oli 93 pistettä ja se oli päivän paras! Saimme siis kolmannen hyväksytyn tuloksen ja sitä myöten koulutustunnuksen RTK4. Harmillisen lähellä jo oltiin 95 pisteen rajaakin...

Virhepisteitä meille tuli kolmelta eri kyltiltä. "Istu askel oikeaan istu" toi -1 p vino. Seuraavalta kyltiltä "istu, koira eteen, vasemmalta oikealle, istu" tuli -3p ov, tässä näkyi pahiten Valan vaisuus ja paineistuminen kehässä. Sitten tuli vielä loppupuolella -3p. ov kyltiltä "liikkestä kutsu koira".

Kisasuoritus videolla (kuvaaja Kaisa Majanen):


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti