lauantai 18. heinäkuuta 2015

FI TVA!!!Tänään kisattiin Valan kanssa Pohjois-Hämeen kennelpiirin piirinmestaruuskokeessa. Aika pitkään mietin ilmoittautumista, että kehtaako lähteä näihin kisoihin, kun siellä on kuitenkin "kaikki huiput". Treenikaverit kuitenkin yllyttivät, ja kun koepaikat ennen sääntömuutosta ovat olleet aika tiukassa, niin viime metreillä pistin sitten ilmoittautumisviestin menemään.

Edellisten kokeiden jälkeen on treenattu paljon palkatonta, siirtymiä ja kokonaisuuksia. En tiedä, voiko se toimia näin lyhyenkin ajan jälkeen jo kokeessa. vai olivatko tähdet tänään muuten vaan kohdillaan. Tosin kisojen alle osui tahattomasti lähes 2vk treenitaukokin, ja koepäivänäkin minua vaivasi vielä flunssa.

EVL:ssä starttasi 17 koirakkoa, ja meille oli arpoutunut suorituvuoroksi viimeinen... Käytiin tekemässä paikallaolot ja sitten sitä odoteltiin tunti jos toinenkin omaa yksilövuoroa. Yksilöliikkeet tehtiin kaikki yhteen putkeen. Oman vuoron odottelu sujui lopulta yllättävänkin kivuttomasti ja rauhallisesti (ensin alkuun kyllä harmitti, kun näin suoritusjärjestyksen...). Paikallaolojenkin jälkeen vaan harmitti, kun Vala vaipui taas kerran makuussa omaan maailmaansa, eikä ollut yhtään mukana hommassa... Loppupeleissä pitkä odottelu taisi olla meille onni, kun siinä ajassa ehti jo unohtaa paikkamakuun harmituksen ja muihin liikkeisiin pystyi kerrankin lähtemään nollatusta tilanteesta.

Paikkaistuminen: 10. 
Paikkamakuu: 6. Kaksoiskäsky alas ja ylös. Vala oli taas ihan omassa maailmassaan, eikä yhtään hereillä touhussa.
Metalli: 7½. Empi kapulan nostoa, hidas palautus
Ohjattu: 9: Hidas pa lopussa / loppupalautus
Seuraaminen: 6. Aika pitkä kaavio, joka pelotti ennakkoon. Vala skarppasi ja me selvittiin siitä läpi niin, että mulle jäi jopa hyvä fiilis! (Suorituksessa kaavio tuntui aika kivalta oikeastaan, oli paljon tapahtumia, vaikka se pitkä olikin)
Ruutu: 7½. Lähti merkiltä epävarmana, ei selkeästi tiennyt, mihin mennä. Uudella ohjauskäskyllä hyvin ruutuun.
Zeta (i-s-m): 6½. Seisoi istumisen.
Kaukot: 9. SUPER! Vikassa maahanmenossa veti lonkalle, joten pa nousu oli vähän hankala.
Tunnari: 8½. Hidas palautus
Luoksari: 9.
yht. 256½ p., EVL1, TK4 => FI TVA
Tuomarina Ralf Björklund

Kokonaisuus kantoi tällä kertaa hyvin, ja Vala teki samalla tempolla töitä loppuun asti (vaikka kaikki liikkeet tehtiinkin siis yhteen menoon!). Jossain puolivälin tienoilla tuli hassu fiilis, että tämähän ihan oikeasti sujuu tänään ja me todella ollaan yhdessä kehässä. Ja, kun ruudusta ja zetasta oltiin selvitty nollitta, niin alkoi jo vähän jänskättääkin... muutoin en pisteitä kehässä ehtinyt katsoa, mutta tajusin vaan, että kaikista on pisteitä saatu. 

Ensi viikolla on vielä yhdet kisat, viimeiset vanhoilla säännöillä. Sitten varmaan jonkinmoinen koetauko ja uusien liikkeiden opettelua.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti